Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © HLN - Getty Images

“Het is géén schuldbekentenis”: wat betekent de minnelijke schikking van de 10 verdachten in zaak Propere Handen juist?

Negen voetbalbestuurders en één trainer zagen in de fraudezaak ‘Propere Handen een deal met het parket wel zitten. Via de ‘afkoopwet’ verschijnen ze niet voor de strafrechter: een toelichting bij belangrijke vragen.

 1. “Emoties kunnen onmiddellijk na match hoog oplaaien”: Referee Department laat kritiek van Toby Alderweireld passeren
  BELGISCH VOETBAL
  31

  “Emoties kunnen onmiddel­lijk na match hoog oplaaien”: Referee Department laat kritiek van Toby Alderwei­reld passeren

  “Ze waren met twaalf en niet met elf.” Toby Alderweireld was gisteren niet mals voor de spelleiding van ref Lardot na hun bekernederlaag bij Union. Toch hoeft de verdediger van Antwerp niet voor een sanctie te vrezen. Het Referee Department kan zijn woorden wel plaatsen, zegt operationeel directeur Stephanie Forde: “Onmiddellijk na een wedstrijd kunnen de emoties hoog oplopen.” Het bondsparket kan mogelijk wel nog optreden.
 2. In het gunstigste geval vijf maanden uitstel, net zo goed wordt het bijna twee jaar wachten: de lijdensweg van Club Brugge in hun stadiondossier
  PREMIUM
  CLUB BRUGGE
  30

  In het gunstigste geval vijf maanden uitstel, net zo goed wordt het bijna twee jaar wachten: de lijdensweg van Club Brugge in hun stadiondos­sier

  Uppercut van jewelste voor Club Brugge in hun stadiondossier. Vanmiddag kreeg blauw-zwart namelijk te horen dat ze hun bouwvergunning (voorlopig) weer kwijt zijn. Of hoe hun plannen van een nieuwe voetbaltempel nog maar eens vertraging oplopen. In het gunstigste scenario zal het zeker een halfjaar duren voor ze opnieuw aan een eerste spadesteek kunnen denken.