Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Hervorming van 25 miljoen euro: met dit voorstel wil het voetbal de RSZ-plannen aanpakken (maar of dat ook volstaat...)

Jupiler Pro League30 miljoen euro wil de regering ophalen in de sport door het voordelige RSZ-regime te herzien. De Pro League deed een eerste voorstel richting de politiek dat op 25 miljoen wordt begroot. Hieronder leest u hoe dat eruit ziet, en welke hete hangijzers er nog zijn. Van een verdubbeling van het plafond over ‘heffing’ op Europees voetbal tot de grootverdieners die het meest moeten bijdragen. Al staat het vast dat er vanuit de politici heel wat tegengas zal komen op het voorstel. 

26 reacties

 • rudy de clerck

  2 maanden geleden
  Dat is toch om te lachen seg , doe het nu eens correct aub zoals het moet
 • Ronny Cypers

  3 maanden geleden
  Nee,het moet meer zijn dan 25 miljoen. En het moet ook tellen op bestaande contracten. Maar met de grote beschermengel Bouche van MR zullen ze waarschijnlijk wel hun zin krijgen.
 • Eddy Van De Velde

  3 maanden geleden
  Wat komt een voorstel van de pro league hier weer bij kijken? Gewoon de wetten en rgeles toepassen zoals bij iedereen. Dat is toch niet moeilijk?
 • Jo Vans

  3 maanden geleden
  Iedereen gelijk belasten is niet meer dan juist en heerlijk. Waarom moet ik belastingen extra betalen omdat een voetballer uit waar dan ook hier niet voldoende afdraagt.
 • Jan F Mertens

  3 maanden geleden
  Heel dit verhaal is om te lachen. De voetballers kunnen, net zoals de vrij beroepen, een besloten vennootschap oprichten. Deze pot de inkomsten op, met veel minder belastingen en al de andere afdrachten aan de staat. De vennootschap kan nu zelfs tweede verblijven kopen én aftrekken.
 1. Federaal parket wil 56 verdachten voor de rechter brengen in zaak Propere Handen
  Propere handen
  66

  Federaal parket wil 56 verdachten voor de rechter brengen in zaak Propere Handen

  Het federaal parket heeft het onderzoek afgerond in de zaak Propere Handen. 56 topfiguren uit de voetbalwereld worden verdacht van onder meer witwassen, schriftvervalsing en matchfixing. De absolute top: van het clubbestuur zoals Bart Verhaeghe of Michel Louwagie tot de voetbalbond, volgens het parket heeft elk van hen iets op hun kerfstok. Dat blijkt uit de eindvordering die VTM Nieuws en HLN konden inkijken. “Dit is de lijst waarop iedereen zat te wachten”, zegt journalist Faroek Özgünes.
 2. Radja Nainggolan in opmerkelijk interview op Gouden Schoen: “Als Noa Lang hand voor de mond houdt, denk je toch: ‘Wat doet die allemaal?’”
  Play
  Gouden Schoen
  13

  Radja Nainggolan in opmerke­lijk interview op Gouden Schoen: “Als Noa Lang hand voor de mond houdt, denk je toch: ‘Wat doet die allemaal?’”

  Radja, zoals we hem kennen: recht voor de raap. Nainggolan (33) was gisteravond een van de topgasten op de Gouden Schoen, en dus kon een uitgebreid interview met Gilles De Bilde niet ontbreken. De sterkhouder van Antwerp kwam daarin terug op enkele uitspraken die hij vorige maand deed over Noa Lang (22). “Als hij nu eenmaal zo is, dan moet ik dat accepteren.”