Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Hervorming van 25 miljoen euro: met dit voorstel wil het voetbal de RSZ-plannen aanpakken (maar of dat ook volstaat...)

Jupiler Pro League30 miljoen euro wil de regering ophalen in de sport door het voordelige RSZ-regime te herzien. De Pro League deed een eerste voorstel richting de politiek dat op 25 miljoen wordt begroot. Hieronder leest u hoe dat eruit ziet, en welke hete hangijzers er nog zijn. Van een verdubbeling van het plafond over ‘heffing’ op Europees voetbal tot de grootverdieners die het meest moeten bijdragen. Al staat het vast dat er vanuit de politici heel wat tegengas zal komen op het voorstel. 

26 reacties

 • rudy de clerck

  4 weken geleden
  Dat is toch om te lachen seg , doe het nu eens correct aub zoals het moet
 • Ronny Cypers

  1 maand geleden
  Nee,het moet meer zijn dan 25 miljoen. En het moet ook tellen op bestaande contracten. Maar met de grote beschermengel Bouche van MR zullen ze waarschijnlijk wel hun zin krijgen.
 • Eddy Van De Velde

  1 maand geleden
  Wat komt een voorstel van de pro league hier weer bij kijken? Gewoon de wetten en rgeles toepassen zoals bij iedereen. Dat is toch niet moeilijk?
 • Jo Vans

  1 maand geleden
  Iedereen gelijk belasten is niet meer dan juist en heerlijk. Waarom moet ik belastingen extra betalen omdat een voetballer uit waar dan ook hier niet voldoende afdraagt.
 • Jan F Mertens

  1 maand geleden
  Heel dit verhaal is om te lachen. De voetballers kunnen, net zoals de vrij beroepen, een besloten vennootschap oprichten. Deze pot de inkomsten op, met veel minder belastingen en al de andere afdrachten aan de staat. De vennootschap kan nu zelfs tweede verblijven kopen én aftrekken.
 1. Voorstelling Thalhammer als nieuwe coach van Cercle gaat vooral over ontslag Vanderhaeghe: “Geen sentiment in voetbal”
  Belgisch voetbal
  12

  Voorstel­ling Thalhammer als nieuwe coach van Cercle gaat vooral over ontslag Vanderhaeg­he: “Geen sentiment in voetbal”

  Cercle Brugge riep de pers vandaag bijeen om zijn nieuwe coach voor te stellen. Maar zelden zal een trainer bij zijn “inauguratie” zo weinig vragen hebben gekregen. Het ontslag van Yves Vanderhaeghe - en vooral de timing, daags na de zege tegen KV Mechelen - zinderen nog behoorlijk na en verplichtten de groen-zwarte top vooral tot “damage control”. Veel verontschuldigingen naar de ontslagen coach toe dus, en voortdurende verwijzingen naar het geringe puntentotaal als reden voor het ontslag, in een poging de opstandige achterban te sussen.