Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Hervorming van 25 miljoen euro: met dit voorstel wil het voetbal de RSZ-plannen aanpakken (maar of dat ook volstaat...)

Jupiler Pro League30 miljoen euro wil de regering ophalen in de sport door het voordelige RSZ-regime te herzien. De Pro League deed een eerste voorstel richting de politiek dat op 25 miljoen wordt begroot. Hieronder leest u hoe dat eruit ziet, en welke hete hangijzers er nog zijn. Van een verdubbeling van het plafond over ‘heffing’ op Europees voetbal tot de grootverdieners die het meest moeten bijdragen. Al staat het vast dat er vanuit de politici heel wat tegengas zal komen op het voorstel. 

26 reacties

 • rudy de clerck

  1 jaar geleden
  Dat is toch om te lachen seg , doe het nu eens correct aub zoals het moet
 • Ronny Cypers

  1 jaar geleden
  Nee,het moet meer zijn dan 25 miljoen. En het moet ook tellen op bestaande contracten. Maar met de grote beschermengel Bouche van MR zullen ze waarschijnlijk wel hun zin krijgen.
 • Eddy Van De Velde

  1 jaar geleden
  Wat komt een voorstel van de pro league hier weer bij kijken? Gewoon de wetten en rgeles toepassen zoals bij iedereen. Dat is toch niet moeilijk?
 • Jo Vans

  1 jaar geleden
  Iedereen gelijk belasten is niet meer dan juist en heerlijk. Waarom moet ik belastingen extra betalen omdat een voetballer uit waar dan ook hier niet voldoende afdraagt.
 • Jan Mertens

  1 jaar geleden
  Heel dit verhaal is om te lachen. De voetballers kunnen, net zoals de vrij beroepen, een besloten vennootschap oprichten. Deze pot de inkomsten op, met veel minder belastingen en al de andere afdrachten aan de staat. De vennootschap kan nu zelfs tweede verblijven kopen én aftrekken.
 1. Achter de schermen bij de Gouden Schoen: “Mocht Michael Jackson er geweest zijn, dan had hij Marc Degryse gevraagd om mee op tournee te gaan”
  PREMIUM

  Achter de schermen bij de Gouden Schoen: “Mocht Michael Jackson er geweest zijn, dan had hij Marc Degryse gevraagd om mee op tournee te gaan”

  Het prestige van de Gouden Schoen steeg enorm met de tv-show: voetbaliconen en topartiesten kleurden het gala, de emoties van winnaars en verliezers laaiden hoog op. Legio zijn de straffe verhalen achter de schermen. Zoals Lorenzo Staelens die niet wou komen maar door Luk Alloo per helikopter toch werd overhaald. De streken van internationale diva Mariah Carey. Het optreden van wijlen Pelé. En welke ex-prof was eigenlijk de beste danser op de afterparty? Bevoorrechte getuigen blikken terug op opvallende anekdotes.