Links: Erik Gerets juicht na het behalen van de landstitel in 1997.
Rechts: Felice Mazzu geeft Dante Vanzeir een kus op het hoofd.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Erik Gerets juicht na het behalen van de landstitel in 1997. Rechts: Felice Mazzu geeft Dante Vanzeir een kus op het hoofd. © Photo News/BELGA

Herschrijft Union het sprookje van Lierse in 1997? “Mazzu heeft net als Gerets toen een enorme connectie met de groep”

Jupiler Pro LeagueAls boezemvriend van Eric Gerets’ zoon Johan beleefde hij het mirakel van Lierse vanop de eerste rij. Gewezen Club-middenvelder en Union-assistent Karel Geraerts (40), die samen met iconen uit 1997 op zoek gaat naar paralellen tussen het Lierse van toen en Union. “Dat ze kampioen zouden worden, stond toen in de sterren geschreven.”

23 reacties

 • jozef van riel

  1 jaar geleden
  Als ze het halen, wat ik betwijfel!, hoop ik wel dat ze het beter doen in de CL dan Lierse. 1 op 18, thuiswedstrijden (?) in Gent!!
 • Jan Daems

  1 jaar geleden
  Union zou het alleszins verdienen, ze brengen aantrekkelijk voetbal en dat hebben we lang gemist. Zo'n titel brengt geld in het kaske en dat trekt vaak de verkeerde personen aan, kijk maar naar Lierse waar een zekere Van Holsbeek zijn intrede deed. Niet veel later zaten ze daar dik in de problemen en de rest van het verhaal is iedereen bekend. Hopelijk verloopt het anders bij Union.
 • bryan de ceuster

  1 jaar geleden
  Ik vond Zulte Waregem in 2013 toch straffer hoor. Op een zucht van de titel, maar een stuk mindere kern dan Lierse in 1997.
 • peter maas

  1 jaar geleden
  De huidige connectie bij Lierse met de groep en de trainer is er niet!
 • Joris Janssens

  1 jaar geleden
  Ze mogen kampioen worden. Is gewoon de beste ploeg momenteel. Lierse was toch nog anders. Bij union zie je al een paar jaar progressie dat plakt al langer goed aan mekaar. En er zit daar ook veel meer geld in die club met buitenlandse investeerders. Dat was bij Lierse vroeger wel wat anders. Dat was het boerenclubke dat kampioen ging spelen. En was wel specialer.