“‘Heeft hij geen eten gekregen of wat?', ik zeg dat tegen iedereen”: racisme-rel overschaduwt Mechelen-Gent, maar Vanderbiest ontkent

Jupiler Pro LeagueAA Gent heeft zich na een moeilijk seizoen toch verzekerd van Europees voetbal. Maar na de wedstrijd ging het vooral over een voorval naast de lijn. De Mechelse assistent-trainer Frederik Vanderbiest zou zich racistisch uitgelaten hebben tegenover Chinonso Emeka, de 19-jarige Nigeriaan van AA Gent. Vanderbiest zelf reageerde ook. “Ik heb gezegd: ‘Heeft die geen eten gehad?’, omdat die jongen altijd op de grond ging liggen. Maar dat was niet racistisch bedoeld.” De match delegate heeft een rapport opgesteld en het incident erin verwerkt. Het voorval krijgt wellicht nog een staartje.

85 reacties

 • Eric Vanquickelberghe

  1 jaar geleden
  Wat is daar nu aan te rellen? Ik vind daar niks rascistisch in.
 • Voets Paul

  1 jaar geleden
  Als deze uitspraak ook al racisme is waar gaan we dan naartoe in het voetbal ? best dat ze zonder publiek blijven spelen dan !
 • bert gorissen

  1 jaar geleden
  Wat een kleinzierig gedoe. Misschien had Vdb wel gelijk. Bg
 • Danny Gijs

  1 jaar geleden
  Het voetbal afschaffen zal de oplossing zijn. De veiligheidsdiensten kunnen elders ingezet worden wat goed is voor de belasting betaler. En zij moeten elders gaan werken zodat ze genoeg belastingen moeten betalen.
 • Gilles Verlé

  1 jaar geleden
  Allemaal heel opportunistisch en kort door de bocht van de mensen van Gent !