Jelle Vermeersch
Volledig scherm
PREMIUM
© Jelle Vermeersch

GOLDEN BOYS. Yasin Karaca zag het malafide wereldje van voetbal: “Achter de deuren gebeurt er héél veel”

Golden Boys“Dat ik van Turkse origine ben, heeft me in België niet geholpen. Het is de rauwe realiteit.” Als tiener zette Yasin Karaca bij zijn debuut voor Anderlecht het Astridpark in vuur en vlam. Maar beter dan dat zou het uiteindelijk nooit worden. Foute keuzes, niet de weerstand die een topvoetballer nodig heeft. “En achter de deuren gebeurt er héél veel. Voetbal kan verdomd malafide zijn.” De waarheid volgens Karaca (37).

11 reacties

 • diego gonzalez

  3 maanden geleden
  Ik weet niet waarom zoveel mensen kwaad worden. Ik kan alleen maar bevestigen wat hij zegt. Ik heb ook tot mijn 18de in topclub gespeeld en je merkt inderdaad dat het moeilijker is voor een vreemdeling dan Vlaming. Ik zeg niet dat het onmogelijk is en dat je geen kansen krijgt, maar je krijgt heel zeker geen gelijke kansen. De enige plek waar je hier echt gelijke kansen krijgt is op de unief.
 • Jan Daems

  3 maanden geleden
  Prijs je gelukkig kerel dat je niet in dat wereldje beland bent. Ik zou ze de kost niet willen geven die omwille van extra-sportieve redenen daar absoluut niet aan de bak komen. Maar talent hebben is zeker niet genoeg, er zijn andere kwaliteiten nodig om het te maken. Ik denk niet dat je afkomst uiteindelijk een rol speelt, er zijn zovele spelers van vreemde origine die wel aan de bak komen, dus...
 • Ben Eykenbos

  3 maanden geleden
  Alle de woorden "omdat ik van ... afkomst ben, kreeg ik geen kansen. Dit is dus flauwe kul. Talent in de jeugd is daarom nog geen garantie voor top voetbal. Maar altijd die woorden van afkomst. Dit kan toch niet meer. Leer leven met wat je hebt meegemaakt en ja niet iedereen krijgt kansen. Of je nu zwart, wit of rood bent. Voetbal wereld is een speciale wereld, gelukkig heb ik er geen interesse meer in en ben ik er volledig uit.
 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Bij de jeugd heb ge vele talenten ...tot ze bij senioren moeten optreden ...🙄... Niet talent alleen los alles eh ...karakter mentaliteit discipline enz...en hard blijven werken ! Mooiste voorbeeld ronaldo !
 • Ilse Verlinden

  3 maanden geleden
  Soms moet het wel fijn zijn om de racisme-kaart te kunnen trekken. Dan moet je immers de oorzaak niet bij jezelf gaan zoeken.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. De transformatie van Zirkzee legt Anderlecht geen windeieren: “Een artiest in het lichaam van een targetspits”
  Play
  PREMIUM
  RSC Anderlecht
  19

  De transforma­tie van Zirkzee legt Anderlecht geen windeieren: “Een artiest in het lichaam van een target­spits”

  Anderlecht staat zes punten los in de strijd om play-off 1 en dankt daarvoor: Joshua Zirkzee (20). Kompany: “Hij is stilaan de stap aan het zetten om een ander deel van zijn spel te gebruiken.” De ‘nonchalante’ artiest die een sierlijke targetspits werd - niemand bij RSCA is beslissender. En waarom dat voor Anderlecht en Nederlander een win-winsituatie is.