kvo.be/PN
Volledig scherm
PREMIUM
© kvo.be/PN

Gek of geniaal? Dit denken clubleiders in 1A over de denkpiste van een competitie met 12 clubs

JUPILER PRO LEAGUEIs een competitieformat van 12-12-12 de weg die ons voetbal moet bewandelen? De reacties lopen uiteen. Twee clubleiders geven hun mening, van “een goede basis om voor te werken” tot “als het zo geniaal is, waarom speelt niemand anders in Europa met 12?” 

14 reacties

 • William Alexandersson

  1 maand geleden
  14-18 format zou beter zijn.
 • Freddie HEREMANS

  1 maand geleden
  Play offs zorgen voor extra spanning, pigment, dat zien we toch al jaren? Maar geen gedeelde punten : elk punt, verdiend in de reguliere competitie, moet behouden nlijven. Hoeveel clubs in 1a, hoeveel clubs in Play Offs? DAT is nooit te bepalen zonder armere clubs pijn te moeten doen. De weg dus van de minste pijn, het meest eerlijke constructieve logische firmat. Aan de Bondsmensen om die puzzel te leggen. Het zal nooit goed zijn voor iedereen!
 • Diego Pepre

  1 maand geleden
  De PO’s zijn er ook op vraag van de G5 en waren ook geniaal. En Schotland Jimmy? De saaiste competitie ooit waar er elke keer 2 clubs bovenuit steken. Dat Rangers nu eens de finale haalt heeft niets te maken met feit dat daar maar 12 clubs zijn.
 • Kacy leenweghe

  1 maand geleden
  10 of 12 clubs en vier keer tegen elkaar is een gans seizoen play off time . En iets minder matchen .
 • Hans Callewaert

  1 maand geleden
  Teveel wedstrijden laat ons het eerlijk houden in de top landen spelen ze dubbel zoveel wedstrijden hier wil men kleinere ploegen dood doen maar pas zogezegde top in Europa zullen ze dat met jullie ook doen
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Pro League houdt eerst ‘constructieve’ brainstorm over format, dan is er etentje bij Wouter Vandenhaute
  Belgisch voetbal

  Pro League houdt eerst ‘construc­tie­ve’ brainstorm over format, dan is er etentje bij Wouter Vandenhau­te

  De Raad van Bestuur van de Pro League hield vandaag een brainstormsessie over het competitieformat en alles daarrond - strengere licenties, meer solidariteit over de tv-gelden. Het was luidens verschillende bronnen een ‘constructieve vergadering’. Gevolgd door: ‘We werken verder.’ Op de tekentafel ligt een vijfjarenplan, met een trapsgewijze overgang naar een 12-12-12-formule. Hoe ze daar willen komen, leest u hieronder.
 1. Club of speler hebben nog niets gehoord, maar weer siert De Ketelaere cover ‘La Gazzetta’: “AC Milan biedt 40 miljoen”
  Club Brugge
  5

  Club of speler hebben nog niets gehoord, maar weer siert De Ketelaere cover ‘La Gazzetta’: “AC Milan biedt 40 miljoen”

  In het groot op de cover van ‘La Gazzetta dello Sport’. Bij Club Brugge is er nog geen bod binnengelopen en ook in de entourage van de voetballer weten ze van niets, maar de roze Italiaanse sportkrant ziet Charles De Ketelaere (21) straks al bij AC Milan. De winnaar van de recentste scudetto zou blauw-zwart willen verleiden met een bod van 40 miljoen.