Geen bezoekende fans meer in voetbalstadions tot eind dit jaar, voetbalbond reageert scherp: “Oorlogstaferelen. De beelden zijn schokkend”

Belgisch voetbalOp Beerschot ontaardde de derbynederlaag in een clash tussen hooligans en politie, op Sclessin leidde frustratie tot vuurwerk, supportersprotest op het veld en het voortijdig afblazen van de match. Scènes die de Pro League te midden de coronacrisis kan missen als kiespijn. De Raad van Bestuur besliste deze voormiddag om dit jaar geen bezoekende fans meer toe te laten in de stadions. Standard laat ook weten de ticketverkoop voor zijn thuismatchen stop te zetten. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden is blij met de reactie vanuit het voetbal en zit morgen nog samen met de voetbalbond en de Pro League.

350 reacties

 • Jan Baroen

  6 maanden geleden
  Is er al 1 keer levenslang stadionverbod uitgesproken bij bewezen baldadigheden? Bij mijn weten niet en het zal ook niet vlug toegepast worden. De factuur zal wel door iemand betaald worden en de clubs denken enkel aan inkomsten en aan overwogen uitgaven voor aankoop van spelers dat dan weer later moet opbrengen. Ook de voetbalbond denkt alleen in die richting en niet aan deftig voetbal.
 • Rudy Mostien

  6 maanden geleden
  België op zijn best alle ploegen straffen voor 4 ploegen die alles verknoeien . De meerderheid van de mensen die het hier voor het zeggen hebben zijn werkelijk te dom om los te lopen.
 • Marnik Van Moorleghem

  6 maanden geleden
  Steek de hooligans in de gevangenis op water en brood en nadien dwangarbeid om de kosten van politie,handhavers en vernielingen van wagens ,gebouwen e.d.te betalen,en de rust zal terugkeren.
 • Marnik Van Moorleghem

  6 maanden geleden
  Dat men de toeschouwers nu maar eens de strop rond hun nek doen.Veel niet gevaccineerden die rel schoppen,de coronaregels niet naleven en het leuk vinden na de match vernielingen aan te richten.Wij belastingbetaler zullen er wel voor opdraaien.
 • Pascal Verhulst

  6 maanden geleden
  dus, omdat men aan de ingang geen goede controle verricht, worden de 'brave' supporters nu gestraft?!?
 1. Onze chef voetbal over 'het plan 2023' met Carl Hoefkens: “Hij past perfect binnen de ideologie van Club, dat meer dan ooit het verschil wil maken met jeugd”
  PREMIUM
  Club Brugge
  3

  Onze chef voetbal over 'het plan 2023' met Carl Hoefkens: “Hij past perfect binnen de ideologie van Club, dat meer dan ooit het verschil wil maken met jeugd”

  Met de komst van Carl Hoefkens als nieuwe coach van Club Brugge wordt de jeugd nog wat belangrijker op Jan Breydel. Want er is ‘het plan 2023’. Concreet: in 2023 met vijf eigen opgeleide jeugdspelers op het hoogste niveau spelen. “De lat blijft evenwel even hoog liggen: wínnen. ‘No Matter What’”, zegt onze chef voetbal Niels Poissonnier.
 2. ANALYSE. Waarom het niet zo gek zou zijn mochten de wegen van Anderlecht en Vincent Kompany deze zomer scheiden
  PREMIUM
  Anderlecht
  18

  ANALYSE. Waarom het niet zo gek zou zijn mochten de wegen van Anderlecht en Vincent Kompany deze zomer scheiden

  Coacht Vincent Kompany zondag op Brugge zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht? Kompany is topkandidaat om volgend seizoen manager van het Engelse Burnley te worden, als die zich tenminste kunnen verzekeren van het behoud in de Premier League. Een analyse waarom de tijd misschien rijp is, voor zowel Anderlecht als Kompany, om te luisteren naar aanbiedingen van andere clubs.