Geen bezoekende fans meer in voetbalstadions tot eind dit jaar, voetbalbond reageert scherp: “Oorlogstaferelen. De beelden zijn schokkend”

Belgisch voetbalOp Beerschot ontaardde de derbynederlaag in een clash tussen hooligans en politie, op Sclessin leidde frustratie tot vuurwerk, supportersprotest op het veld en het voortijdig afblazen van de match. Scènes die de Pro League te midden de coronacrisis kan missen als kiespijn. De Raad van Bestuur besliste deze voormiddag om dit jaar geen bezoekende fans meer toe te laten in de stadions. Standard laat ook weten de ticketverkoop voor zijn thuismatchen stop te zetten. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden is blij met de reactie vanuit het voetbal en zit morgen nog samen met de voetbalbond en de Pro League.

350 reacties

 • Jan Baroen

  2 maanden geleden
  Is er al 1 keer levenslang stadionverbod uitgesproken bij bewezen baldadigheden? Bij mijn weten niet en het zal ook niet vlug toegepast worden. De factuur zal wel door iemand betaald worden en de clubs denken enkel aan inkomsten en aan overwogen uitgaven voor aankoop van spelers dat dan weer later moet opbrengen. Ook de voetbalbond denkt alleen in die richting en niet aan deftig voetbal.
 • Rudy Mostien

  2 maanden geleden
  België op zijn best alle ploegen straffen voor 4 ploegen die alles verknoeien . De meerderheid van de mensen die het hier voor het zeggen hebben zijn werkelijk te dom om los te lopen.
 • Marnik Van Moorleghem

  2 maanden geleden
  Steek de hooligans in de gevangenis op water en brood en nadien dwangarbeid om de kosten van politie,handhavers en vernielingen van wagens ,gebouwen e.d.te betalen,en de rust zal terugkeren.
 • Marnik Van Moorleghem

  2 maanden geleden
  Dat men de toeschouwers nu maar eens de strop rond hun nek doen.Veel niet gevaccineerden die rel schoppen,de coronaregels niet naleven en het leuk vinden na de match vernielingen aan te richten.Wij belastingbetaler zullen er wel voor opdraaien.
 • Pascal Verhulst

  2 maanden geleden
  dus, omdat men aan de ingang geen goede controle verricht, worden de 'brave' supporters nu gestraft?!?
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Een terechte penalty voor Union, vindt het Referee Department: “Duw gebeurde op de lijn en die hoort ook tot het strafschopgebied”
  Play
  Jupiler Pro League
  11

  Een terechte penalty voor Union, vindt het Referee Department: “Duw gebeurde op de lijn en die hoort ook tot het strafschop­ge­bied”

  Doldwaze slotfase in het Dudenpark, wanneer scheidsrechter Nathan Verboomen eerst in de 94ste minuut een doelpunt van Union-spits Undav afkeurt en dan in de 97ste minuut een strafschop fluit voor de Brusselaars. Een controversiële elfmeter: onze huisref Tim Pots zag er géén penalty in. Maar voor het Referee Department heeft Verboomen het bij het rechte eind, zo laten ze vandaag weten.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.