Guillaume Collard.
Volledig scherm
PREMIUM
Guillaume Collard. © Photo News

Gaan de mensen van decoder moeten veranderen om voetbal te bekijken? CEO Eleven Sports doet plannen uit de doeken

Belgisch voetbalDe competitie nadert, het televisiecontract is getekend. Vooralsnog is het echter onduidelijk waar we de Jupiler Pro League allemaal kunnen volgen. Eleven zet dan wel in op innovatie, op ‘netflix-voetbal’ en ‘gamification’, maar voorlopig is er enkel een akkoord met Orange als platform, en nog niet met Telenet en Proximus. De kijker wordt ongerust, want gaan de mensen van decoder moeten veranderen? Guillaume Collard (35), CEO van Eleven Sports Belgium, geeft duiding bij een complex dossier.

22 reacties

 • Fritz De Pessemier

  7 maanden geleden
  In tegenstelling tot wat men laat uitschijnen zijn een groot aantal kijkers helemaal niet geïnteresseerd in wat men "Sport" noemt op TV. Het zal een verademing zijn om van deze onzin verlost te zijn. Spijtig genoeg zal de vrije tijd opgevuld worden met herhalingen van andere onzin. Gelukkig zijn er nog vele buitenlandse zenders waar wel nog iets degelijks getoond wordt, maar het is wel zoeken elke dag...
 • Albert de Lovendeghem

  7 maanden geleden
  Paul Keulemans ik geef géén moer om wielrennen. Kan ik die onkosten dat die sport aan de gemeenschap en economie kost aftrekken? Politiebegeleiding, afgesloten straten, parkeerverboden, afval, verkeersopstoppingen, ...
 • WILFRIED DE WILDE

  7 maanden geleden
  De mensen zouden beter doen zoals ik, ik heb mijn tv buitengegooid. Voetbal kijken, waarbij men de commentator niet meer hoort door dat enerverende tromgeroffel, daar ga ik toch niet voor betalen zeker? Nog niet wanneer het gratis zou zijn.
 • Rik Duyvejonck

  7 maanden geleden
  Wie kijkt er nu naar cafe voetbal voor enorm veel geld!
 • Andy Staelens

  7 maanden geleden
  Misschien gewoon stoppen met kijken?
 1. Aline Zeler, recordinternational bij Red Flames, vraagt met biografie om nog meer daadkracht: “Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is toch niet normaal?”
  Belgisch voetbal
  2

  Aline Zeler, recordin­ter­na­ti­o­nal bij Red Flames, vraagt met biografie om nog meer daadkracht: “Ongelijk­heid tussen mannen en vrouwen is toch niet normaal?”

  Aline Zeler (37), met 110 interlands recordinternational bij de Red Flames, brengt vandaag haar biografie uit. Over hoe ze met veel passie, karakter en verbetenheid tal van obstakels overwon en haar droom waarmaakte. “Maar met deze getuigenis wil ik vooral voetbal toegankelijker maken voor jonge meisjes. Want er moeten nog veel deuren opengaan.”
 2. Vlaamse gezinnen verliezen honderden euro’s door stopzetting amateurvoetbal, maar de emotionele kost is nog veel hoger: “Laat onze jeugd alstublieft buiten komen”
  PREMIUM
  Belgisch voetbal
  55

  Vlaamse gezinnen verliezen honderden euro’s door stopzet­ting amateur­voet­bal, maar de emotionele kost is nog veel hoger: “Laat onze jeugd alstu­blieft buiten komen”

  Het stopzetten van het amateurvoetbal heeft ook impact op de portefeuille van de Vlamingen die aangesloten zijn bij een lokale club. Wie ouder is dan 13, mocht dit seizoen amper voetballen - ondanks honderden euro’s lidgeld. Maar de grootste kost is emotioneel. “Voor onze tieners is dit verschrikkelijk”, klinkt het bij drie grote voetbalfamilies.
 1. "Als je Romelu's moeder erbij betrekt, dan slaan de stoppen soms door"
  Play

  "Als je Romelu's moeder erbij betrekt, dan slaan de stoppen soms door"

 2. Van Steenbrugge over klacht amateurspelers: "Waar ligt het onderscheid met 1A en 1B?"
  Play
  Voetbal

  Van Steenbrug­ge over klacht amateurspe­lers: "Waar ligt het onder­scheid met 1A en 1B?"