Eleven Sports zendt het Belgisch voetbal uit
Volledig scherm
PREMIUM
Eleven Sports zendt het Belgisch voetbal uit © Photo News

Fors minder fans in de tribune: hoe onze clubs zich hebben vastgereden in eigen tv-contract

Belgisch voetbalEr zitten minder supporters dan normaal in de Belgische stadions. Afhankelijk van de lezing van de statistieken een daling tussen de 20 en de 7 procent. Een gevolg van de energiecrisis en de naweeën van corona. Maar de clubs hebben zichzelf ook vastgereden in hun eigen tv-contract van 103 miljoen.

48 reacties

 • Rob Vlam

  2 maanden geleden
  De zondagavond om 21u ? Daarom geen abo meer genomen.
 • Patrick Mincke

  2 maanden geleden
  Op een bepaald moment maken de mensen hun rekening. Een duur abonnement om peperdure jongens te betalen waarbij dan de clubs steen en been klagen wanneer gevraagd wordt dat iedereen zijn bijdrage moet doen aan onze sociale zekerheid. Er wordt enerzijds met miljoenen gegoocheld om een goed dat een speler is geworden en anderzijds kan het er niet af om zijn gerechtvaardigde bijdrage te doen aan de maatschappij. De mensen blijven niet dom.
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  Hoge ticketprijs, geweld, buitenlandse spelers, dat zijn de drie hoofdredenen die ik opnoem waarom mensen niet meer naar het stadion gaan. Net die drie dingen waar ze het niet over hebben ...
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  Aangedaan door de hoge kosten van energie waarbij de overheid de schuld heeft. De Tribunes zullen verder leeglopen !
 • Nicolas Van Brussel

  2 maanden geleden
  Ja sorry maar met een maandelijkse energiefactuur van 2000€ weet ik welke kosten als eerste worden geschrapt... laat een voetbal abonnement juist het eerste zijn waarvoor ik nu geen geld meer voor heb.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.