Dejan Veljkovic.
Volledig scherm
PREMIUM
Dejan Veljkovic. © Photo News

FACTCHECK. Klopt het dat er Belgische clubs kunnen degraderen door fiscale fraude?

Belgisch voetbal“In Italië hebben ze al topploegen zoals Juventus en Lazio Roma gedegradeerd. Mochten alle ploegen die meedraaiden in dat zwarte circuit onbestraft blijven, dan zou ik dat persoonlijk een heel groot falen vinden.” Kris Luyckx, de advocaat van spijtoptant Dejan Veljkovic, insinueerde dat Belgische clubs zouden kunnen degraderen door hun rol in Operatie Propere Handen. Dat lijkt wel heel kort door de bocht - behalve als er sprake is van bewezen matchfixing.

51 reacties

 • jacqueline van langenhove

  3 maanden geleden
  Geloof me vrij hier komt niets van, erger nog, sommigen gaan het gerecht nog extra belasten om hun naam te laten zuiveren.
 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Dan mogen ze " bijna " heel de competitie afschaffen vrees ik ...🙄 Die corrupte grote vissen gaan elkaar beschermen en iedereen zal zijn mond behouden ...alleen maar kleine visjes gaan ze straffen natuurlijk ...! Corruptie ten top bij het Belgisch voetbal inclus de bond 👎
 • Nicole Bogaerts

  3 maanden geleden
  Veljkovic deed zaken met bepaalde clubs en Bayat met andere clubs zoals Anderlecht en Gent. De eerste heeft compromitterende verklaringen afgelegd mbt zwart geld circuits, de tweede zwijgt als een graf. Hierdoor ontstaat dan het idee dat de clubs waarmee Bayat zaken deed zuiver op de graat zijn ha ha ha !
 • Noel DE BRUYCKERE

  3 maanden geleden
  Fiscale fraude is geen uitkoperij of wedstrijdvervalsing dus heeft de voetbalbond daarop geen strafrecht.het is zelfs de nationale sport van iedere Belg.
 • Geert Van Laecke

  3 maanden geleden
  Een competitie met zo'n 7 clubs volgend jaar dan maar hé!