Union won in extremis tegen Racing Genk.
Volledig scherm
Union won in extremis tegen Racing Genk. © BELGA

Extase in minuut 100, tweeklapper van Dost en klasseflits in Mechelen: bekijk alle hoogtepunten van speeldag 23

Jupiler Pro LeagueDe 23ste speeldag van de Jupiler Pro League behoort tot het verleden. Er viel opnieuw veel te beleven op de Belgische velden: van de remonte van Antwerp in Oostende tot de knotsgekke ontknoping bij Union-Genk. Bekijk hieronder de samenvattingen van alle matchen.

3 reacties

 • Rudy Claes

  4 maanden geleden
  Mooi voor momenteel de beste ploeg uit de competitie . Ze mogen kampioen worden !
 • Robert Thomassen

  4 maanden geleden
  Alle gekheid op een stokje. Misschien dacht de scheidsrechter dat ze aan 2 keer 15 minuten verlengingen bezig waren. Hoelang is het geleden dat een wedstrijd na 90 minuten werdt afgefloten?
 • Danny Debbaut

  4 maanden geleden
  Als jarenlange CLUB supporter moet ik met (de nodige) nuchterheid concluderen : de veruit BESTE ploeg uit de JPL (Union Sint-Gillis) over de 34 wedstr. zal (mss) geen terecht kampioen worden. Het P.O. 1 gedrocht kan er TE veel aan zijn voor DE spelers en DE trainer die, zonder enige twijfel, zich mogen spiegelen aan hun voorgangers, ergens in de jaren 60. Kampioen of nt : het zal nog een eeuwigheid duren alvorens een stijger uit 2e dergelijke onwaarsch prestaties zal evenaren !!
 1. Niet Club Brugge (56,2%) of Union (43,5%) kampioen, wel... Anderlecht (0,3%): volgens dit scenario is dat mogelijk
  Champions' Play-Offs
  19

  Niet Club Brugge (56,2%) of Union (43,5%) kampioen, wel... Anderlecht (0,3%): volgens dit scenario is dat mogelijk

  Advantage Club Brugge. Halfweg de Champions’ Play-Offs is Club Brugge over Union in de stand gesprongen en ook de statistieken geven momenteel het voordeel aan Club. Kansberekening van de hand van professor Jean-Pierre Ottoy van de Universiteit Gent en zaakvoerder van Statter, leert dat blauw-zwart 56,2% kans maakt om straks kampioen te spelen. Voor Union is dat 43,5%. En er is zowaar ook nog een scenario waarin Anderlecht de titel kan pakken.