BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Expert Paepen legt uit waarom in eerste instantie niet Club, maar Verhaeghe en co profijt halen uit beursgang

Club BruggeClub Brugge heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat het als eerste Belgische voetbalclub naar de beurs wil trekken. Wat zijn de motieven van blauw-zwart? En zijn aandelen van Club een interessante investering voor fans? VTM Nieuws ging op bezoek bij beursexpert Pascal Paepen voor een woordje uitleg. 

7 reacties

 • Jean-marc Geirnaert

  2 jaar geleden
  Ik ken een Brusselse ploeg waarvan makelaars en bestuursleden zich jaren aan een stuk verrijkt hebben op de kap van de “sukkelaars” zijnde supporters. Bij club is het simpel : halen ze goede resultaten dan stijgt koers aandeel, en de bestuurders hebben er alle belang bij als grootste aandeelhouders dat de resultaten navenant zijn.
 • Jo Nijs

  2 jaar geleden
  @Jan Boden: dat is de nagel op de kop. Leuk om aandeelhouder te worden, maar dan moet er ook een deel geld daar naar terugvloeien of andere voordelen tegenoverstaan (ie gratis match tickets of gratis merchandising). Anders betaalt ge inderdaad dubbel. En ondertussen zal die merchandising wel verdubbelen in prijs (ha ja, de aandeelhouders willen toch ook wat) dus de fans, die geen aandelen hebben of kunnen kopen, zullen slechter af zijn... dank u club
 • André Christiaens

  2 jaar geleden
  Ooit was er een club in België waar je 1 vierkante meter gras kon kopen om de club te redden, nooit werd je eigenaar van dat stukje gras, was dat dan ook geen onnozele belegging van de supporters? Hebben deze later dan vermindering gekregen, NEEN.
 • Maarten Muermans

  2 jaar geleden
  FCB heeft alles te danken aan huidige aandeelhouders! Dus hebben zij er profijt aan, geen enkel probleem. Verlies ik de helft in hun voordeel, zal er zeker niet van wakker liggen!
 • Allard Emile

  2 jaar geleden
  De portemonee van Bart heeft dorst. Geen nieuwe aandelen zegd hij eerst, hij zal dus de zijne moeten voor een stuk verkopen. Gezien dat hij Brugge gekocht heeft voor een appel en een ei zal hij de gooie zaak doen op de kap van de sukkelaar genoemd supporter! Goed gedaan zeg ik !
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.