Enock Agyei, Noah Mbamba en Andras Németh.
Volledig scherm
PREMIUM
Enock Agyei, Noah Mbamba en Andras Németh. © Photo News

Een pijlsnel Anderlecht-talent, de ‘Tanzaniaanse Mbappé’ of een vlot scorende keeper: wat u mag en moet weten over de jeugdige 1B-aanwinsten

Belgisch voetbalHet woord is aan de jeugd. Racing Genk, Anderlecht, Club Brugge en Standard worden volgend seizoen door hun beloftenploeg vertegenwoordigd in 1B. Maar wie zijn die jonge gasten eigenlijk? Van sleepovers met Maarten Vandevoordt over ‘de Tanzaniaanse Mbappé’ tot een vlot scorende doelman: wat u mag en moet weten van de jonge garde in 1B.

7 reacties

 • phil powels

  7 maanden geleden
  Pijlsnel, kan hij ook voetballen? In België is dat niet zo belangrijk he😉
 • Rik Cappelle

  7 maanden geleden
  Reeds 20 jaar zijn verloren gegaan want zolang wordt er reeds geijverd om de beloften in een lagere reeks te laten voetballen zoals bv in Spanje en Nederland het geval is. Maar het ergst van al is dat iedereen het erover eens is dat dit een voor een snellere en betere ontwikkeling van de jeugd garant staat maar dat de inschakeling ervan steeds geboycot werd door de enorme financieele eisen die de vertegenwoordigers van de lagere klassen daartegenover stelden. Schaamteloos !
 • Albert de Lovendeghem

  7 maanden geleden
  De voetbalvedetten van de toekomst spelen straks in 1B. Mooi meegenomen om de attractiviteit te verhogen.
 • jozef van riel

  7 maanden geleden
  Je moet het voetbal wat volgen hé Gerard voor je commentaar geeft. Ook in Nederland en Spanje spelen jeugdploegen in een lagere afdeling. ZO typisch Belgisch is dat dus ook weer niet!!
 • Nand Gouwy

  7 maanden geleden
  zullen waarschijnlijk toch nooit aan de bak komen...
 1. “Meneer Parys, het is aan u”: onze chef voetbal ziet hoe het Belgisch voetbal doodziek is
  Play
  PREMIUM
  Jupiler Pro League
  38

  “Meneer Parys, het is aan u”: onze chef voetbal ziet hoe het Belgisch voetbal doodziek is

  Een nieuwe speeldag in de Jupiler Pro League, nieuwe wantoestanden in de tribunes. Dit weekend waren het opnieuw de vuurpijlen die langs alle kanten onze velden opvlogen. Onze chef voetbal Niels Poissonnier stelt vast dat het product Belgisch voetbal niet ziek maar doodziek is. “Het wordt dringend tijd dat Parys zijn woorden inruilt voor daden. En met hem al onze (verongelijkte) profclubs en de overheid.”