Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"Een mauve dankjewel": Anderlecht na Genkse bekerwinst zeker van Europees voetbal en daar is eigenaar Marc Coucke heel tevreden om

Belgisch voetbalRacing Genk heeft de Beker van België gewonnen en daar zijn alle ploegen uit de Champions’ play-offs blij mee. Want dankzij de overwinning van de Limburgers zijn alle teams bij de eerste vier - in casu Club, Genk, Anderlecht en Antwerp - nu zeker van Europees voetbal, net als de winnaar van de Europe play-offs (Oostende, AA Gent, Standard of KV Mechelen). Marc Coucke feliciteerde de winnaars namens Anderlecht: “Een mauve dankjewel.”

24 reacties

 • Marko Decandt

  1 jaar geleden
  Velen zien vanalle complottheorieën om Anderlecht toch maar Europees te kunnen doen spelen? Hadden ze niet in de eerste plaats de PO's tot 4 ploegen gebracht om dat te voorkomen? Ik denk dat velen in eerste instantie niet gedacht hadden dat RSCA in de top 4 ging staan op het einde van de reguliere competitie. Dus niks complot, veel frustratie nu denk ik eerder dat ze nu het Europees avontuur in de schoot geworpen krijgen.
 • jean-pierre daenens

  1 jaar geleden
  Zoek er niets anders achter dan een gemeend dank u wel van een gelukkige eigenaar. Complottheorieën zijn hier nutteloos.
 • Malik Bouaoud

  1 jaar geleden
  Laat de mauves maar europees spelen...dan hebben we eindelijk terug een goede comedy show op tv dan ;)))
 • ROGER DEPREZ

  1 jaar geleden
  Racing heeft dan toch Coucke en co geholpen om de schuld wat te verlichten, die Limburgers zijn de slechtste nog niet. Toen ze Theo moedwillig van achteren aanpakte dacht ik die is voor maanden uit, maar goed dat het zo is afgelopen.
 • Dirk BERX

  1 jaar geleden
  Een dankjewel aan het scheidsrechters korps was beter geweest, want deze hebben er alles aan gedaan om Oostende uit de top vier te houden. Ik verdenk zelf Club Brugge ervan dat zij dit spelletje mee speelden, denk maar aan de flaters van Mignolet tegen Anderlecht !
 1. KVK-aanvoerder Kristof D’Haene is opnieuw topfit: “Ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en vooral uit de gevarenzone te blijven”
  Voetbal jupiler pro league
  1

  KVK-aanvoerder Kristof D’Haene is opnieuw topfit: “Ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en vooral uit de gevarenzo­ne te blijven”

  Linksachter Kristof D’Haene (32) miste de laatste vijf wedstrijden van het afgelopen seizoen door een barst in de rechtervoet. Van dat probleem is de KVK-aanvoerder ondertussen helemaal verlost en dat is er duidelijk aan te merken. D’Haene maakt een gretige indruk op training en lijkt klaar voor de competitiestart.
 2. Anderlecht haakte af op zijn looneisen, Club hapte wel toe: wie is ‘Silent Giant’ Cyle Larin, de nieuwe spits van blauw-zwart?
  PREMIUM
  Club Brugge
  3

  Anderlecht haakte af op zijn looneisen, Club hapte wel toe: wie is ‘Silent Giant’ Cyle Larin, de nieuwe spits van blauw-zwart?

  Opnieuw een nieuwe spits voor Club Brugge. Cyle Larin (27) tekende tot 2024 - hij was transfervrij. Anderlecht lag op de loer en ook andere clubs toonden interesse. Maar het is geen toeval dat hij voor Club kiest. Maak kennis met een bescheiden jongen die eerder in ons land speelde en thuis niet veel had. “IJshockey was te duur, we hadden dat geld niet.”
 3. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.