Wilfried Van Moer (Standard) wint de Gouden Schoen in 1970
Volledig scherm
Wilfried Van Moer (Standard) wint de Gouden Schoen in 1970 © kos

“Een man met wereldklasse”: Belgische voetbalwereld reageert verslagen op overlijden Van Moer

Belgisch voetbalHet overlijden van Wilfried Van Moer (76) treft heel de Belgische voetbalwereld. Op Twitter reageren heel wat prominenten en clubs verslagen. “Dit is moeilijk te geloven.” Een overzicht.

7 reacties

 • Johan Planckaert

  1 jaar geleden
  Wilfried was nog een echte spelverdeler , wat we heden niet of veel te weinig nog zien. Een man die de ploeg deed draaien. De Bruyne is een heel goede speler maar kan het spel niet verdelen zoals hij. Moest hij nu spelen, hij zit bij een ploeg als Real Madrid. Topvoetballer!
 • Mathieu Loos

  1 jaar geleden
  Hij was groot ook bij fc beringen .
 • Stephen Mattues

  1 jaar geleden
  Moest Wilfried vandaag gespeeld hebben dan waren we Europees Kampioen!
 • Liliane Vleminckx

  1 jaar geleden
  Wilfried.jewas de allerbeste bijons in Standard
 • Yves Van Rossem

  1 jaar geleden
  Van Moer is één van de weinige voetballers die mij bij gebleven was. Een waar leider op het veld! Veel sterkte aan de familie en vrienden RIP
 1. Luxewagens van minimaal 75.000 euro: Real-sterren krijgen voor het eerst elektrische auto, Hazard kiest duurder model dan Courtois
  Play
  Time-out
  30

  Luxewagens van minimaal 75.000 euro: Re­al-ster­ren krijgen voor het eerst elektri­sche auto, Hazard kiest duurder model dan Courtois

  Net voor de WK-break hebben de spelers van Real Madrid nog een leuk cadeautje gekregen. Thibaut Courtois en co ontvingen allemaal een splinternieuwe luxewagen. Geen Audi dit keer - dat merk was bijna 20 jaar de autosponsor van Real -, wél een BMW. En opvallend: alle spelers van de Spaanse topclub rijden voortaan 100 procent elektrisch.
 2. Veldman op termijn weer assistent bij Anderlecht, nieuwe sportieve baas Fredberg: “T1 wordt iemand die binnen clubfilosofie past”
  Play
  Anderlecht
  109

  Veldman op termijn weer assistent bij Anderlecht, nieuwe sportieve baas Fredberg: “T1 wordt iemand die binnen clubfiloso­fie past”

  Drukke nieuwsdag op Anderlecht. RSCA heeft met Jesper Fredberg zijn nieuwe sportieve baas beet. De 41-jarige Deen tekende een contract tot 2024. Hij zal vanaf 1 januari 2023 aan de slag gaan op Neerpede. Voorts maakte voorzitter Wouter Vandenhaute bekend dat Robin Veldman heeft aangegeven dat hij op termijn liever weer zijn rol als assistent-coach wil opnemen. Er komt dus een nieuwe T1.