BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Een kluwen van beschuldigingen: wat wordt Herman Van Holsbeeck allemaal ten laste gelegd?

Belgisch voetbalDuidelijkheid in het kluwen. Van retrocommissies op transfers tot twee ‘Veljkovic-horloges’. Dit wordt voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck (67), verstrikt in zijn eigen web, allemaal ten laste gelegd in de Zaak-Henrotay en Operatie Propere Handen.

15 reacties

 • kurt ornelis

  4 maanden geleden
  20 jaar een gevangenisplunje doen dragen. de dikkenek!
 • Stevie Peeters

  4 maanden geleden
  Hebberigheid is de drijfveer van elke gangster!
 • Jozef vanden kieboom

  4 maanden geleden
  Een enkelbandje binnenkort
 • Naessens Kristof

  4 maanden geleden
  Dat is velen hun probleem, altijd maar blijven voortdoen, niet weten wanneer ze moeten stoppen, en opeens hangen ze eraan.
 • Ria Adams

  4 maanden geleden
  Een voorbeeld van hoe het niet moet zonder zich te schamen vol hoogmoed justitie doe uw werk.
 1. PORTRET. De val van hemelbestormer en straatvechter Herman Van Holsbeeck
  PREMIUM
  Voetbal

  PORTRET. De val van hemelbe­stor­mer en straatvech­ter Herman Van Holsbeeck

  Herman Van Holsbeeck (67): in een vorig leven succesmanager van RSC Anderlecht, nu aangehouden in het onderzoek naar makelaar Christophe Henrotay en genoemd in Operatie Propere Handen. Portret van de man die de voetbalhemel wilde bestormen, maar van zijn sokkel viel. “Herman raakte verstrikt in een web van geld en macht. Op het einde dacht hij vooral nog aan zichzelf”, getuigde een insider.
 2. RECONSTRUCTIE. Welke rol speelden Van Holsbeeck en Henrotay bij de schimmige verkoop van Anderlecht en hoe komt het dat Marc Coucke 5 miljoen extra moest betalen?
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Welke rol speelden Van Holsbeeck en Henrotay bij de schimmige verkoop van Anderlecht en hoe komt het dat Marc Coucke 5 miljoen extra moest betalen?

  Herman Van Holsbeeck is in de zaak rond makelaar Christophe Henrotay aangehouden voor onder meer vermeende onregelmatigheden bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Coucke denkt bij de verkoop 5 miljoen euro te veel betaald te hebben en heeft zich burgerlijke partij gesteld in de zaak. Een verhaal van de transfer naar Newcastle, de verkoop aan Coucke en de miljoenen voor de makelaar.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.