Eupen en Charleroi beleefden in 2010/2011 een rotseizoen: beide clubs speelden PO3 en degradeerden uit de eerste klasse.
Volledig scherm
Eupen en Charleroi beleefden in 2010/2011 een rotseizoen: beide clubs speelden PO3 en degradeerden uit de eerste klasse. © photo_news

Drie coaches ontslaan in één seizoen? Charleroi en Eupen deden het AA Gent voor

Belgisch voetbalAA Gent zette gisterenavond met Wim De Decker z'n derde coach van het seizoen op straat. Geen unicum in onze hoogste klasse, maar vaak is het nog niet voorgevallen. Enkel Charleroi en Eupen deden het de Buffalo’s al voor. Opvallend: de Waalse clubs deden dat in hetzelfde seizoen.

2 reacties

 • bob jansens

  1 maand geleden
  eigenlijk zou een ploeg die buiten de transferperiodes van trainer wisselt bestraft moeten worden, dit zowel financieel als met puntenaftrek.
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  En het seizoen is nog niet half weg ... In die muiterij had men volle steun moeten verlenen aan Bölöni. Er waren spelers daar die dachten dat ze het beter wisten. Nooit een goed idee om daarin mee te gaan. 
 1. REACTIES. Clement: “Je ziet steeds meer de automatismen” - Van den Brom: “Deze nederlaag was onnodig”
  Play
  Jupiler Pro League
  9

  REACTIES. Clement: “Je ziet steeds meer de automatis­men” - Van den Brom: “Deze nederlaag was onnodig”

  Club-coach Philippe Clement was vooral tevreden over de mentaliteit en de kwaliteit die zijn ploeg aan de dag legde. “ Als je die twee combineert, heb je veel kans om te winnen. We begonnen fantastisch, met hoge pressing, dominantie en kansen en dan kom je ook op een goeie manier op voorsprong. Dan vind ik dat we tien, vijftien minuten te veel op safe spelen, te weinig vooruit denken en dan krijg je uit het niks twee goals binnen. Wat dan superbelangrijk is, is de reactie achteraf en daar ben ik nog het meest van alles blij om. Niemand liet het hoofd hangen, geen gedoe onderling, gewoon direct beginnen strijden om de zaak recht te zetten. ‘t Is belangrijk dat je dat kan brengen in topmatchen.”
 1. Zdenek Stybar: "Ik heb gewoon heel veel zin in het WK veldrijden"
  Play
  Veldrijden

  Zdenek Stybar: "Ik heb gewoon heel veel zin in het WK veldrijden"

 2. Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"
  Play

  Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"