De supporters van Union:
Volledig scherm
PREMIUM
De supporters van Union: © Rv

De zanger van ‘Vamos a la Playa’, een parlementslid en zelfs superster Angèle: dit zijn de fans die Union naar ongekende hoogtes stuwen

UnionUnion Sint-Gillis is de hype in 1A. De Brusselse cultclub trekt zowat het meest diverse fanpubliek in België aan. Van de burgemeester over de Union Bhoys tot kunstenaars en een Italiaanse zanger: de vonk slaat snel over, de magie reikt van Brussel tot over de grenzen. Een representatief gezelschap Union-fans laat bij de derby tegen Anderlecht in hun voetbalhart kijken.

13 reacties

 • anatole bettencourt

  1 jaar geleden
  Euh superster Angèle ? Telkens wanneer er iets over Angèle geschreven of gezegd wordt dan wordt daar altijd 'superster' aan toegevoegd. Het feit dat er dit telkens moet bij vermeld worden maakt dat zij de status van superster zeker niet heeft. een goeie zangeres zoals er vele zijn maar die door de media opgehemeld wordt, niet meer en niet minder
 • Paulus de Mos

  1 jaar geleden
  Ook ik als Hollander ben zeer gecharmeerd van dit sprookjesverhaal , maar om me nu ineens een supporter te noemen van een club waar ik tot minder dan een jaar geleden nog nooit gehoord had gaat wat ver Ik ben benieuwd hoeveel van die nieuwe supporters er overblijven als Union straks weer een grauwe middenmoter is Ze mogen die paar honderd man die de club in leven gehouden hebben in moeilijke tijden wel erelid maken
 • Marlene De Smedt

  1 jaar geleden
  Blij dat de club van de gemeente waar ik opgroeide terug op de kaart staat.
 • Christian Deckers

  1 jaar geleden
  Mooi zo, het mag eens 'anders' uitdraaien dan wat de experten voor het seizoen kwamen rondstrooien. Een punt is mogelijk ook wel de Engelse eigenaar van de club, die nog bijzonder veel kruit kan aankopen 'voor het geval dat straks nodig is'. Bloom is een voetballiefhebber terwijl Coucke voetbal meer ziet als een investering. Bloom zal bijkopen, Coucke zal zijn investeringsverlies een keer nemen en dus eerder vérkopen. Opmerkelijk ook dat Kompany niet meer van voetbal kent.
 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  In 1B kwam er amper 500 man zien. Successupporters dus.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.