Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dag 1 in tuchtprocedure rond matchfixing zit erop: “Mijn cliënt is een onbeschreven blad in zijn 25 jaar als makelaar”

Belgisch voetbalIn Evere is vandaag de tuchtprocedure gestart over mogelijke matchfixing in KV Mechelen - Waasland-Beveren eind vorig seizoen. De vier vervolgde spelersmakelaars Walter Mortelmans, Thomas Troch, Evert Maeschalck en Dejan Veljkovic beten de spits af, ook de vijf belanghebbende tussenkomende partijen Beerschot-Wilrijk, Lokeren en AFC Tubeke en twee supportersverenigingen van KV Mechelen hielden vandaag hun pleidooien voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Een overzicht van de eerste zittingsdag. 

37 reacties

 • Roger Declercq

  2 jaar geleden
  Er kan geen goed woord gezegd worden over matchfixing. De personen die zich hiermee hebben bezig gehouden moeten zeer streng worden gestraft. Maar is het dan nodig een volledige club en haar spelers die hun best hebben gedaan hiervoor te straffen? Dat is hetzelfde als ik beboet wordt om door het rode licht te rijden en alle inzittenden moeten mee betalen.
 • JOHAN VANBEKBERGEN

  2 jaar geleden
  Volgens mij zal de uitspraak vallen na de laatste match. Komst Anderlecht op de vijfde plaats dan zullen de twee degraderen. Het heeft dan nog kans om Europees te spelen. Zo niet dan zal men de beslissing aan de Europese liga overlaten.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Als de feiten bewezen worden dan kan de straf niet zwaar genoeg zijn. Er zou dan een loopje genomen zijn met de essentie van het begrip “sport”. Of het nu gaat over vinkenzetten, kleiduifschieten of het overroepen voetbal. Met dien verstande dat kleiduifschieten of vinkenzetten niet worden betaald door fiscale en sociale voordeeltjes ten nadele van de doorsnee burger zoals voetbal.
 • Carl Panis

  2 jaar geleden
  Slappe koffie van Lokeren en Beerschot. Op zo'n manier zou ik nog niet eens naar eerste klasse willen!!
 • lucien Noreilde

  2 jaar geleden
  nu de kampioen gekend is mag er toch wel eens gesproken worden over eigenaardige beslissingen toeval dat ze de zelfde richting uitgaan pers & analisten vinden alles in orde