BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Competitiehervorming op tafel: naar meer beloftenteams en amateurclubs in 1B?

Belgisch voetbalIn 1B gaat het leven ook tijdens de interlandbreak verder. Er worden dit weekend niet alleen inhaalwedstrijden gespeeld, er wordt ook gesproken over de hervorming. De poort voor amateurclubs – en voor nog meer beloftenteams – staat op een kier.

4 reacties

 • Jos Van Roy

  8 maanden geleden
  Groot gelijk, Leen! En onze politiekers, waar we al of niet voor gekozen hebben, met de minister van sport op kop, doen gewoon alsof hun neus bloedt! Maar ja: Het gaat over "profs",hee! En die moeten hun royale vergoeding kunnen blijven incasseren! Bij de gewone werkmens gaat het maar om "peanuts"!...
 • apers jurgen

  8 maanden geleden
  Eigenlijk heel spijtig want als je ziet in verleden . Sk Lierse en Lokeren hebben een grote aanhang nu Lierse is terug ,maar ik ben zeker moest Lokeren Temse een kans krijgen in 1B dat ze het niet onaardig zouden doen met supporters en wie weet ook niet op het veld .
 • peter muylaert

  8 maanden geleden
  Een competitie zoals in Engeland, 20 ploegen, jaarlijks 4 dalers, dat is pas spectaculair .Zie naar de promovendussen Beerschot en Leuven, die doen dat toch ook niet slecht.1 daler das veel te weinig.En die Play Offs zijn enkel interessant voor de rijkste ploegen.
 • leen hanssens

  8 maanden geleden
  Wij mogen niets, zoveel mogelijk in ons kot blijven. De voetballers geven handjes, mekaar omhelzen. Leg dat eens uit aan de gewone mens?
 1. OEFENMATCHEN JPL. Genk maatje te sterk voor MVV
  Voetbal

  OEFENMAT­CHEN JPL. Genk maatje te sterk voor MVV

  Racing Genk heeft in een oefenduel met 5-2 de maat genomen van de Nederlandse tweedeklasser MVV Maastricht. De basisspelers van zaterdag in de verloren Supercup (3-2) op het veld van Club Brugge kwamen niet in actie. Cyriel Dessers scoorde twee keer voor Genk. De andere goals kwamen van Luca Oyen, Kelvin John en Sekou Diawara. Veel jeugdspelers kregen hun kans. Gerardo Arteaga maakte zijn eerste wedstrijdminuten vol sinds zijn terugkeer uit Mexico afgelopen donderdagavond.