Volledig scherm
© BELGA
1
EINDE
1
 • Nicolas Gavory 90'+3'
 • Krépin Diatta 40'

Club slikt in extremis gelijkmaker bij Standard na discutabele penaltyfase

Jupiler Pro League1-1 en een meer dan verdiend punt voor Standard. Club Brugge liet zich op Sclessin bijna een hele wedstrijd aftroeven door erg gretige Rouches. Voor rust ontsnapte het tot twee keer toe na zeldzame slordigheden van Mignolet. Standard deed zichzelf tekort, zeker toen Lestienne een strafschop én de herneming miste. Zo leek Diatta na de enige voltrokken Brugse aanval van de match over de puntenverdeling te beslissen, maar in de slotfase kregen de Rouches loon naar werken. Gavory zette een nieuwe penalty na handspel van Rits feilloos om.

 1. Verschaeren: “Na de 2-1 speelden we plots ons spel niet meer. Da’s niet de bedoeling, denk ik”
  Play
  Jupiler Pro League

  Verschae­ren: “Na de 2-1 speelden we plots ons spel niet meer. Da’s niet de bedoeling, denk ik”

  Doelpunt én opvallende rol als centrale middenvelder voor Yari Verschaeren. De Rode Duivel was tevreden met zijn prestatie, maar baalde over het resultaat. “Persoonlijk ging het wel goed. Ik was, zeker voor rust, vaak aan de bal en probeerde ook regelmatig in de box te komen. Met die goal als resultaat. Op het einde zat ik er wat door, maar ik voel wel dat ik beter en sterker aan het worden ben.” Toch gaf paars-wit dus opnieuw een bonus uit handen. “We moeten op zulke momenten meer communiceren, slimmer zijn. Na de 2-1 speelden we ons spel niet meer en dat is niet de bedoeling, denk ik. We mogen niet panikeren. Ik vind niet dat dit de verantwoordelijkheid van de coach is. Er stonden genoeg ervaren spelers op het veld om dit zélf op te lossen.”
 1. Muscat ook tegen Standard nog op de bank?
  STVV

  Muscat ook tegen Standard nog op de bank?

  Nog steeds geen officiële beslissing over het lot van coach Kevin Muscat van STVV na het crisisberaad van gisteren. Maar we vernemen uit de entourage dat vandaag mogelijk een communiqué volgt waarin gezegd wordt dat hij minstens nog een week aanblijft. Binnen die week volgt er een thuismatch tegen Standard, nu zondag. Een match van de laatste kans lijkt het dus voor de Australiër worden. Intussen bevestigden een aantal spelers in een kort gesprek met een delegatie van de supporters dat ze alle vertrouwen behouden in hun coach en dit zondag willen tonen met een klinkende prestatie. Wait and see.