Volledig scherm
© Photo News

Club en Anderlecht houden schietoefeningen en twee topclubs rechten de rug: bekijk alle actie van speeldag 6

Jupiler Pro LeagueSpeeldag zes in de Jupiler Pro League leverde al heel wat goals en spektakel op. Zo hielden Anderlecht en Club Brugge schietoefeningen, er was natuurlijk ook de kapotte VAR in Oostende-OHL en Racing Genk rechtte de rug tegen KV Mechelen. Bekijk hier de samenvattingen van de wedstrijden van de zesde speeldag.

 1. Dewaest blijft in Genkse B-kern: “Niet het juiste moment om hem terug bij groep te halen”
  KRC Genk

  Dewaest blijft in Genkse B-kern: “Niet het juiste moment om hem terug bij groep te halen”

  Sébastien Dewaest keert voorlopig niet terug naar de Genkse A-kern, hij blijft zijn conditie onderhouden bij de beloften. Vorige week stonden een aantal gesprekken op het programma tussen Dewaest, Thorup en het Genks bestuur. “Na die gesprekken is het ons aanvoelen dat het niet het juiste moment is om Sébastien opnieuw te nemen in de A-kern”, zei Thorup. “Of dat in de toekomst wel zal gebeuren kan ik op dit moment nog niet zeggen.” Dewaest zit al anderhalve maand in de B-kern nadat hij op training een aanvaring had met de voormalige coach Hannes Wolf. Nadien gaf hij de club de boodschap te willen vertrekken tijdens de transferperiode. Dewaest stond op een bepaald moment dicht bij een overgang naar Anderlecht en had zelfs een onderhoud met Kompany, maar tot een definitief akkoord tussen alle partijen kwam het niet. Hoe het verder moet is op dit moment de grote vraag. Hoe langer dat duurt, hoe moeilijker het wordt om Dewaest terug op te nemen in de A-kern. De 29-jarige verdediger heeft nog een contract tot 2023 bij Genk en is één van de grootverdieners.
 2. 1B. Lommel buigt achterstand om bij Lierse en wint duel om vierde plaats
  Belgisch voetbal

  1B. Lommel buigt achter­stand om bij Lierse en wint duel om vierde plaats

  In 1B heeft een technisch vaardig Lommel met 1-3 gewonnen op het veld van Lierse Kempenzonen. Lommel eiste van in het begin het balbezit op, maar toch was het Lierse dat via Placca de score opende. Kort voor de rust hing Ugalde de bordjes in evenwicht, na goed voorbereidend werk van Zaroury. In het begin van de tweede helft legden Moreno en Zaroury de match in een beslissende plooi. Na de 1-3 kon Lierse te weinig een vuist maken. Verdiende zege dus voor Lommel, dat vierde blijft met elf punten. Lierse (match minder) is vijfde met zeven punten. (KDC)
 1. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"

 2. Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"
  Play

  Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"