Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Club Brugge-fans riepen ‘aap’ naar mij”: Cercle-spits Kévin Denkey slachtoffer van racisme tijdens Brugse derby

Belgisch voetbalEr vond vorig weekend een racisme-incident plaats tijdens de derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge. Kévin Denkey (20), spits van de Vereniging, heeft op Instagram aangegeven dat de fans van blauw-zwart “aap” naar hem riepen.

8 reacties

 • herman huysenttruyt

  4 maanden geleden
  Waarom komt die er nu mee af? Als het waar is dan vraag ik me af waarom hij het niet aan de scheidsrechter gemeld heeft? Die kan maatregelen nemen o.a. laten omroepen om te stoppen met dat te roepen, eventueel de match stoppen.
 • Erwin Elskens

  4 maanden geleden
  Natuurlijk is dit niet goed te praten! Hoe dom zijn supporters als ze dit roepen? Vergeten dat in onze eigen ploeg ook donkere jongens rondlopen? Aan de andere kant: meld dit direct aan de scheids tijdens de match, of net na de match bij de juiste instanties. Alleen zo zal het ooit stoppen.
 • Guido De Wolf

  4 maanden geleden
  't Is altijd wat met cercle. Ze worden uitgemaakt , willen het nieuwe grastapijt niet helpen betalen, zijn tegen het stadion van Club en ga zo maar door. Tiestig ploegje.
 • Werner Cerisier

  4 maanden geleden
  Ik denk dat die voetballer een andere job moet zoeken. Dergelijke commentaren gaat ge er nooit uit krijgen. Waarom je daar aan storen? Zet je toch gewoon daar boven.
 • Christoph Beauman

  4 maanden geleden
  Begrijp niet hoe racisme maar in een richting kan bestaan!!
 1. Zeven eersteklassers zouden valse facturen aan Veljkovic betaald hebben, maar zwart geld circuleerde vooral bij KV Mechelen
  PREMIUM
  Propere handen
  3

  Zeven eersteklas­sers zouden valse facturen aan Veljkovic betaald hebben, maar zwart geld circuleer­de vooral bij KV Mechelen

  Uit het memorandum van spijtoptant Dejan Veljkovic blijkt dat vooral geld uit de clubkas van KV Mechelen verdween. Bij minstens vijftien in- of uitkomende transfers zou er zo’n 261.000 euro zwart geld blijven plakken zijn bij financieel directeur Thierry Steemans. Diens advocaat ontkent “met klem”. “Men gelooft de boekhouding van een crimineel. Later zal blijken dat dat fout was.”
 2. Minister Verlinden zoomt met ultras over gevaarlijk vuurwerk in stadions, voetbalbond bezorgd om vele incidenten: “Het loopt gewoon uit de hand”
  Jupiler Pro League
  16

  Minister Verlinden zoomt met ultras over gevaarlijk vuurwerk in stadions, voetbal­bond bezorgd om vele incidenten: “Het loopt gewoon uit de hand”

  De overheid werkt aan een strengere voetbalwet om de toenemende incidenten met projectielen en vuurwerk in voetbalstadions in te dijken. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zet ook in op preventie. Vandaag zoomde ze met vertegenwoordigers van fanatieke Ultras, ook de Pro League en voetbalbond zaten mee aan tafel: “Iedereen begrijpt dat het zo niet verder kan.”