HLN Sportcast-gezicht Gilles Mbiye-Beya (rechts) ging praten met de CEO van de voetbalbond Peter Bossaert (links), en Paul van den Bulck (centraal), de mogelijk toekomstige voorzitter van de KBVB.
Volledig scherm
PREMIUM
HLN Sportcast-gezicht Gilles Mbiye-Beya (rechts) ging praten met de CEO van de voetbalbond Peter Bossaert (links), en Paul van den Bulck (centraal), de mogelijk toekomstige voorzitter van de KBVB. © Photo News

CEO Peter Bossaert en Paul Van den Bulck, mogelijks de eerste zwarte voorzitter van de voetbal­bond: “Racisten zijn niet meer welkom. Punt. De rotte appels moeten eruit”

Belgisch voetbal“Je hebt mensen die racisme wíllen oplossen. En je hebt er die het kúnnen oplossen. Ik geloof dat er bij de bond niemand zit die kan én wil.” Het racistisch incident rond Vincent Kompany en zijn team maakte podcaster Gilles Mbiye-Beya (26), een volbloed Antwerpenaar met Congolese roots, boos. HLN bracht hem daarom samen met de mensen die het bondsbeleid bepalen: CEO Peter Bossaert (55), geflankeerd door Paul Van den Bulck (56), mogelijks de eerste zwarte voorzitter van de voetbalbond. “Er is geen plaats voor racisme in ons voetbal. Punt.”

11 reacties

 • Bilal Bruggen

  1 jaar geleden
  Beleidsmakers in de hele samenleving moeten eindelijk eens erkennen dat racisme en discriminatie omwille van meerdere eigenschappen bestaan en een structureel probleem zijn. Na de erkenning kunnen er oplossingen en maatregelen komen. Preventief én repressief met controle en opvolging. Enkel zo zal het lukken. Tot slot, elke raad van bestuur zou een afspiegeling moeten zijn van de maatschappij. Er is voldoende divers talent dat bekwaam is.
 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  Best is om het voetbal eens twee jaar schorsen om alle nesten uit te mesten.
 • Jean Pierre Tibermont

  1 jaar geleden
  Hopelijk kiest men de meest bekwamen van welke kleur dan ook !
 • Frankie Deygers

  1 jaar geleden
  Hopelijk kiest men de meest bekwame en niet in functie van de actuele problemen. Onder alle rassen zitten bekwame en minder bekwamen, kies voor de juiste persoon.
 • Jean Donny

  1 jaar geleden
  Geen negatieve maar ook geen positieve discriminatie!