In de algemene vergadering van de Pro League heeft maar één lid een migratieachtergrond, Mehdi Bayat. Hetzelfde verhaal bij de top van de voetbalbond.
Volledig scherm
PREMIUM
In de algemene vergadering van de Pro League heeft maar één lid een migratieachtergrond, Mehdi Bayat. Hetzelfde verhaal bij de top van de voetbalbond. © Photo News

Blanke mannen blijven ook in 2021 besturen van Belgische clubs domineren: “Triestig dat we zelfs maar moeten praten over quota”

Belgisch voetbalHet is 2021. De helft van de gouden generatie Rode Duivels heeft een migratieachtergrond. Maar de bestuurskamer van de gemiddelde Belgische profclub bestaat nog steeds voor 90 procent uit oude, witte mannen. “Het is tijd voor verandering”, vindt Antwerp-captain Faris Haroun. Minstens drie van die witte mannen zijn het daarmee eens. 

40 reacties

 • eric debanne

  11 maanden geleden
  Te gek voor woorden toch tegenwoordig ! Zou beter zwijgen !
 • Kristof Breskens

  1 jaar geleden
  In godsnaam, wat voor rol speelt het welke kleur iemand heeft ? Wanneer we quota gaan invoeren gaan we discriminatie juist legaliseren. Op basis van huidskleur worden er dan postjes toegekend. Waanzin is dat. Morgan Freeman verwoordde het correct : zolang we naar mensen blijven kijken op basis van hun huidskleur zal rascisme niet verdwijnen. En dat is nu net wat quota of zogezegde positieve discriminatie doen. Je gaat mensen opzij zetten omdat ze niet de juiste huidskleur hebben.
 • Gilbert Vermeersch

  1 jaar geleden
  Het woord quota is niet zaligmakend, de juiste persoon, man of vrouw, ras, kleur, religie, enz. op de juiste plaats is HET doel, dus vindt een ander woord/uitdaging voor quota.
 • Kristof Breskens

  1 jaar geleden
  Verplichte quota betekent net dat je mensen gaat beoordelen op basis van hun huidskleur of ras. Dat heet rascisme en discriminatie.
 • René Schoeters

  1 jaar geleden
  Misschien eens polsen bij El Kaouakibi die heeft het juiste profiel én subsidies verzekerd!