Club Brugge zou normaal op vrijdag 26 maart naar de beurs gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Club Brugge zou normaal op vrijdag 26 maart naar de beurs gaan. © BELGA

Beursgang wordt afgang voor Club: waarom blauw-zwart plots tóch niet naar de beurs trekt

Club BruggeClub Brugge zal - vooralsnog - niet als eerste Belgische voetbalclub naar de beurs stappen. Eén dag voor de beursgang, blies blauw-zwart de operatie af. Ondanks het recente sportieve succes geloven te weinig beleggers in het verkooppraatje van de Club-eigenaars. Gezichtsverlies voor Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert en co, die ook naast tientallen miljoenen grijpen.

20 reacties

 • JAN KENIS

  6 maanden geleden
  De mensen die de waardebepaling deden mogen zich toch eens flink achter de oren krabben. O. Lyon heeft een stadioncapaciteit van 59 000 en een beurswaarde van 126 mio. Een introductiekoers van 10 euro zou alvast realistischer geweest zijn. Men zou hier kunnen spreken van een poging tot misleiding.
 • Jan Janssens

  6 maanden geleden
  sportieve succes? alleen in België, Europees zijn ze zelfs geen top in tweede klasse (Europa League). Je wordt geen Europese topclub met een mooi stadion en met een beursgang.
 • Guido Cerrens

  6 maanden geleden
  Club Brugge lijd ferme imagoschade. Het bestuur heeft het te hoog ingeschat ook sportief uit Europa, uit de beker en recent verlies tegen Antwerp. En de bouw van het nieuwe stadion lijkt ook maar niet te lukken. Je bent maar een club uit de jpl dat blijkt het bestuur te vergeten Cerrens Guido
 • Patrick De pauw

  6 maanden geleden
  Verhaegen verkoopt lucht wie gaat nu zijn nieuw stadion financieren?hij probeerde het al met euro station te bouwen in Brussel en nu hetzelfde maar wie gaat nu investeren in een luchtbel waar jezelf niets aan verdiend
 • patrick libotton

  6 maanden geleden
  Met dank aan Luc D’Haese voor zijn terechte opmerking Waar blijft men met de correcte inning van RSZ bij topsporters
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Patrick Lefevere ziet Evenepoel geen zilver pakken, maar Anderlecht zeven keer scoren
  RSC Anderlecht
  5

  Patrick Lefevere ziet Evenepoel geen zilver pakken, maar Anderlecht zeven keer scoren

  Opvallende aanwezige in het Lotto Park: Patrick Lefevere. Terwijl zijn poulain Remco Evenepoel in Trento naar zilver op het EK wielrennen reed, keek de manager van Deceuninck-Quick.Step aan de zijde van Marc Coucke toe hoe Anderlecht een doelpuntenfestijn hield tegen KV Mechelen. Lefevere zetelt bij paars-wit vorig jaar in de Raad van Bestuur. Dat doet hij sinds april vorig jaar, toen hij samen met huidig voorzitter Wouter Vandenhaute en Brussels burgemeester Philippe Close toetrad tot de club.