Fai (rechts) van Standard in duel met Ziyech van Ajax.
Volledig scherm
Fai (rechts) van Standard in duel met Ziyech van Ajax. © Photo News

Beneliga komt weer tot leven (en de Nederlanders zijn niet langer tégen het idee)

Belgisch voetbalDaar is het Beneliga-ballonnetje weer, al vaak opgelaten en even vaak door­geprikt. Maar dinsdag besloten zes ­Nederlandse en vier Belgische (top)clubs het plan voor een gemeenschappelijke competitie opnieuw leven in te blazen. Met dit verschil: Nederland is het idee nu wél genegen.

30 reacties

 • domien deschutter

  2 jaar geleden
  Alleen goed voor betere teams. Middenmotors belanden in minder aantrekkelijke positie, zullen financieel nog moeilijker krijgen
 • Carlos Simonis

  2 jaar geleden
  Beneliga, ik zie het toegevoegde waarde niet. De beste spelers zijn al of gaan vertrekken naar een sterkere competitie en worden gekocht door steenrijke clubs. Wat overblijft zijn middelmatige voetballers en een paar jonge talenten, die ook straks worden weggekocht. Als Ruud Volmer ( met alle respect) al als winnaar van de gouden schoen is bekroond, dat zegt dat al meer dan genoeg over het niveau waarin wij voetballen.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  18 clubs is te veel. 9 Nederlandse en 6 Belgische zou beter zijn voor het niveau. En in verhouding met de bevolking. Nu er naast die Europese wedstrijden ook nog die landencompetitie bij komt krijg je anders ook te veel wedstrijden.
 • Jef Smit

  2 jaar geleden
  Jean-Luc, Duitsers, Fransen en Spanjaarden gaan arbitreren. Voor mij is dit een goed plan, het niveau van onze ploegen gaat zo ook omhoog. Het Genk van vorig seizoen kan zeker mee met de top van Nederland.
 • Sander Degenhart

  2 jaar geleden
  Wacht, eerst moet Ajax nog haar vierde ster behalen !