De led-stroken aan de Ghelamco Arena. Door de hoge energieprijzen gaan de lichten niet zo vaak meer aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De led-stroken aan de Ghelamco Arena. Door de hoge energieprijzen gaan de lichten niet zo vaak meer aan. © Photonews

Belgische voetbalclubs houden met torenhoge energiefacturen hart vast voor winter: “We doen al zóveel, toch heb ik schrik dat einde nog niet in zicht is”

Belgisch voetbal“We houden ons hart vast voor de winter.” Niet alleen in het doorsnee Vlaams gezin, maar ook bij onze voetbalclubs slikken ze bij het zien van de maandelijkse energiefactuur. Verdubbeling, verdriedubbeling: het is geen uitzondering. En dus zetten ze alle zeilen bij om de kosten te laten zakken. Welke maatregelen zijn er al? En welke willen sommige in sneltempo realiseren?

24 reacties

 • Fred Kijzer

  5 maanden geleden
  Nog een geluk dat ze de politiemacht en de helikopter in de lucht niet moeten betalen…
 • Jean West

  5 maanden geleden
  Daar gaan ze weer net zoals met de coroncrisis en daarna miljoenen beschikbaar voor transfers.
 • FRANS DANCKERS

  5 maanden geleden
  Er zullen veel ploegen hun inschrijvingsgeld voor de jeugd verhogen. De ouders zullen het niet meer kunnen betalen, geen spelertjes meer.
 • Didier Heggerick

  5 maanden geleden
  Dat ze snoeien in de lonen geld genoeg over dan
 • Guido Winderix

  5 maanden geleden
  Michel Willems het gaat over de verlichting van het stadion
 1. “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”
  PREMIUM

  “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”

  Van Sint-Truiden tot in Noord-Engeland, van Merseyside tot in Knokke-Heist. Overal waar hij passeerde, liet-ie dezelfde onuitwisbare indruk na. Ingewijden over de controlefreak en perfectionist Simon Mignolet (34), de kersverse Gouden Schoen die nooit iets aan het toeval overlaat. “Ten tijde van Liverpool trokken we met de feestdagen altijd daarheen. Voor hem altijd een drukke voetbalperiode. Toen wij het feestmaal aan het voorbereiden waren, was Simon zijn zalm nauwkeurig aan het afwegen (grijnst). Opdat alles zeker zou kloppen.”
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. In het gunstigste geval vijf maanden uitstel, net zo goed wordt het bijna twee jaar wachten: de lijdensweg van Club Brugge in hun stadiondossier
  PREMIUM
  CLUB BRUGGE
  32

  In het gunstigste geval vijf maanden uitstel, net zo goed wordt het bijna twee jaar wachten: de lijdensweg van Club Brugge in hun stadiondos­sier

  Uppercut van jewelste voor Club Brugge in hun stadiondossier. Vanmiddag kreeg blauw-zwart namelijk te horen dat ze hun bouwvergunning (voorlopig) weer kwijt zijn. Of hoe hun plannen van een nieuwe voetbaltempel nog maar eens vertraging oplopen. In het gunstigste scenario zal het zeker een halfjaar duren voor ze opnieuw aan een eerste spadesteek kunnen denken.