Erwin Lemmens.
Volledig scherm
Erwin Lemmens. © Photo News

Belgische voetbalbond betaalde 52.808 euro aan fictieve vennootschap

Propere handenDe voetbalbond ontsnapt niet aan de storm. Het was een publiek geheim dat keeperstrainer Erwin Lemmens tussen 1 februari 2013 en de zomer van 2014 betaald werd via een fictieve managementovereenkomst met de Cypriotische vennootschap Beneyug Sport Management Ltd. Dat lijkt ook de conclusie van de magistraten te zijn in Operatie Propere Handen. De totale som van onderhandse facturen zou zo’n 52.808 euro geweest zijn.

3 reacties

 • Johan Vervaeck

  2 maanden geleden
  De BBI mag er zijn tenten gaan opslaan.
 • Tom Weaver

  2 maanden geleden
  Wat maakt het uit waar het geld vandaan komt? Zolang er geen bloed aan kleeft, maakt het niets uit.
 • Gaetano Leotta

  2 maanden geleden
  Gewoon wachten tot de storm gaan liggen is en dan doen we het verder als vroeger net zoals de banken..waarom zodra zouden we stoppen? 😉
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Federaal parket wil 56 verdachten voor de rechter brengen in zaak Propere Handen
  Propere handen
  66

  Federaal parket wil 56 verdachten voor de rechter brengen in zaak Propere Handen

  Het federaal parket heeft het onderzoek afgerond in de zaak Propere Handen. 56 topfiguren uit de voetbalwereld worden verdacht van onder meer witwassen, schriftvervalsing en matchfixing. De absolute top: van het clubbestuur zoals Bart Verhaeghe of Michel Louwagie tot de voetbalbond, volgens het parket heeft elk van hen iets op hun kerfstok. Dat blijkt uit de eindvordering die VTM Nieuws en HLN konden inkijken. “Dit is de lijst waarop iedereen zat te wachten”, zegt journalist Faroek Özgünes.