BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgische profclubs draaien massaal verlies, Anderlecht opnieuw de slechtste leerling van de klas

Belgisch voetbalDe Licentiecommissie heeft de Financial Fair Play-resultaten van de Belgische profclubs in 2020 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat het Belgische profvoetbal opnieuw zware verliezen heeft laten noteren: alle clubs samen maar liefst 53 miljoen euro. Anderlecht bengelt opnieuw onderin en leed het grootste verlies van allemaal.

44 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 maanden geleden
  Wanbeleid en spelers die veel te veel betaalt worden. Zelfs met een goed geleide ploeg is het bijna onmogelijk om nog break even te draaien. Als men het geluk heeft om een paar spelers duur te verkopen dan heeft men een goed jaar, maar hoe dikwijls gebeurt dat ? De voetbal is een dure mensenhandel.
 • LUCIEN MICHIELS

  2 maanden geleden
  Dat ze de spelers minder betalen dan zullen ze geen verlies hebben.
 • Theo Van Hoof

  2 maanden geleden
  RSCA met onmiddellijke ingang failliet verklaren. Met een 'gewone' zelfstandige hebben ze niet zoveel geduld.
 • NOEL HUUGHE

  2 maanden geleden
  Waar zijn de winsten van weleer ik dacht dat voetbal een sport was maar het enkel nog winst bejag heel deze geld carrousel opdoeken en zeker de enorme spelers en makelaars bedragen en belasten gelijk iedereen
 • André Christiaens

  2 maanden geleden
  Als een kleine of middel grote ondernemer een schulden berg heeft van -34 m euro staat de dag daarna de BBI aan de deur en leggen beslag op de boekhouding. De vraag is kan een bedrijf met zulke schulden berg blijven bestaan, Neen maar in de voetbal is dat wel mogelijk, schande en een dikke trap onder de riem voor de zelfstandige ondernemers. Maar de schuldeiser zijn de investeerders zelf, ' t is een carrousel.
 1. ‘kzen muug jong’: Antwerp lanceert kledinglijn rond uitspraken Ritchie De Laet
  Antwerp

  ‘kzen muug jong’: Antwerp lanceert kleding­lijn rond uitspraken Ritchie De Laet

  ‘kzen muug jong’, ‘kem bier nodig’ en ‘sgoe dak da wet’. Vertaald voor de niet-Antwerpenaar: ‘ik ben moe’, ‘ik heb bier nodig’ en ‘goed dat ik dat weet’. Drie recente uitspraken van Ritchie De Laet die voortaan een eigen leven gaan leiden. De fanshop van de Great Old (shop.royalantwerpfc.be) lanceerde vanmiddag namelijk een heuse kledinglijn gebaseerd op de quotes. Voor 25 euro kan u binnenkort dus in een echt ‘Ritchie’-T-shirt rondlopen. En de shirt zijn duidelijk in trek, want enkele uren na het lanceren van de kledinglijn had de club al 100 shirts verkocht.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem over verontschuldigingen: "Belangrijk moment"
  Play

  Ex-turn­ster Aagje Vanwalleg­hem over veront­schul­di­gin­gen: "Belangrijk moment"

 2. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal