Volledig scherm
PREMIUM
© PN/KDS

Bekende fans verwachten Antwerpse derby vol spektakel: “Beerschot gaat zwaar ‘op zijn bakkes’ krijgen”

Belgisch voetbalDe Antwerpse derby leeft. Ook in bekend Vlaanderen. Wij legden ons oor te luister bij bekende Vlamingen die een hart hebben voor Antwerp of Beerschot. Van Tom Waes tot Tia Hellebaut. Dit zijn hun pronostieken.

 1. Beerschot voor het eerst in 12.874 dagen op kop: “Overal gaan we vol voor de drie punten, zonder al te veel te rekenen”
  Play
  Beerschot

  Beerschot voor het eerst in 12.874 dagen op kop: “Overal gaan we vol voor de drie punten, zonder al te veel te rekenen”

  Wel 35 jaar of maar liefst 12.874 dagen. Diego Maradona moest Argentinië nog wereldkampioen maken. Zó lang was het geleden dat Beerschot voor het laatst op kop stond in onze hoogste voetbalklasse. Afgelopen weekend braken de mannen van het Kiel eindelijk die ban, met aan het roer een landgenoot van de betreurde Maradona. “Ons doel is nu al bereikt.”
 2. Kompany heeft er zo zijn mening over, maar onze huisref is duidelijk: "Goal Vlap terecht afgekeurd"
  Play
  RSC Anderlecht

  Kompany heeft er zo zijn mening over, maar onze huisref is duidelijk: "Goal Vlap terecht afgekeurd"

  In de tweede helft leek Michel Vlap Anderlecht op voorsprong te brengen. Kompany vloog zijn assistenten al om de nek, maar het juichen was van korte duur. De treffer werd afgekeurd voor hinderlijk buitenspel van Lukas Nmecha. Een terechte beslissing volgens onze huisref Tim Pots. "Door zich vanuit buitenspel naar de bal te begeven gaf Nmecha aan de verdedigers minstens de indruk dat hij die ging spelen", legt Pots uit. "Hij kwam zelfs zo dicht dat hij die ook kón spelen, maar ontweek hem op het allerlaatste moment zodat de bal nog tot bij Vlap kwam. Door die actie mengde hij zich wel degelijk in het spel en werd de goal van Vlap terecht afgekeurd."
 1. Deze speler van City wil duidelijk niet herkend worden, weet jij wie er achter de muts zit?
  Play

  Deze speler van City wil duidelijk niet herkend worden, weet jij wie er achter de muts zit?

 2. Antwerp legt OHL over de knie in spektakelmatch: 3-2
  Play

  Antwerp legt OHL over de knie in spektakel­match: 3-2