Haroun in actie tegen Club.
Volledig scherm
Haroun in actie tegen Club. © BELGA

Antwerp én Club dienen klacht in na racistische tweet richting Haroun: “Geen sprake van dat die nog in stadion komt”

Belgisch voetbalNa een racistische tweet van een Club Brugge-’fan’ gericht aan Antwerp-kapitein Faris Haroun, dienen speler en beide clubs samen een klacht in bij de politie. De Pro League wil élke vorm van racisme in de toekomst kunnen bestraffen met een stadionverbod. “Racisme heeft geen plaats. Nergens. En dus ook niet op sociale media.”

8 reacties

 • Guido De Wolf

  3 maanden geleden
  Is dit niet een beetje overdreven? Groot gelijk Jonathan.
 • Jonathan Wouters

  3 maanden geleden
  Pff, iemand een vuil varken noemen is een belediging, maar toch geen racisme. Hij zegt zelfs dat hij niet weet welk ras die Haroun is. Maar ja, een belediging aan het adres van eender welke kleurling is tegenwoordig automatisch racisme natuurlijk.
 • Frank Van Driessche

  3 maanden geleden
  Racisme is niet goed te praten! Maar de speelstijl van Haroun lokt vaak reacties uit. Bekijk de fout op Diatta nogmaals!
 • Karel Dierckx

  3 maanden geleden
  Jozef Beunen: die man heeft het recht zijn mening te uiten, maar de club heeft het recht daar niet mee geassocieerd te willen worden. Clubs hebben het recht supporters te weigeren, net zoals caféhouders klanten mogen weigeren. En Nicolas Van Hoecke, er wordt vaak genoeg een stadionverbod gegeven voor iets wat buiten het stadion gebeurt - hooliganisme, vechtpartijen, feiten in het stadion van een andere club, etc. Hier is niets mis mee.
 • Dirk Van den Bogaert

  3 maanden geleden
  Nicolas Van Hoecke, of het wel of niet in het stadion gebeurd is maakt helemaal niks uit, er werden in het verleden al genoeg personen een stadionverbod opgelegd voor zaken die buiten het stadion plaats vonden. Desalniettemin vind ik persoonlijk een stadionverbod in dit geval ook niet op zijn plaats, de persoon in kwestie gaat misschien zelf nooit naar het voetbal kijken dus de kans bestaat dat een stadionverbod helemaal geen straf voor hem is.
 1. De 25 goals van topschutter Paul Onuachu
  Play

  De 25 goals van topschut­ter Paul Onuachu

 2. Clement over wel heel vroege wissel van doelpuntenmaker Badji: “Problemen als één schakel totaal andere dingen doet”
  Play
  Club Brugge
  14

  Clement over wel heel vroege wissel van doelpunten­ma­ker Badji: “Problemen als één schakel totaal andere dingen doet”

  7 maart