Volledig scherm
© BELGA
1
EINDE
1
 • Albert Sambi Lokonga 71'
 • Julien Ngoy 90'

Anderlecht verliest dure punten na defensief geklungel Luckassen

Belgisch voetbalAnderlecht leek tegen Eupen lang op weg naar de zege, tot Luckassen in extremis aan het knoeien ging (1-1). Ferme domper voor paars-wit, dat niet bepaald vertrouwen tankt voor de kraker van volgende week tegen Club Brugge.

 1. Club slikt in extremis gelijkmaker bij Standard na discutabele penaltyfase
  Jupiler Pro League

  Club slikt in extremis gelijkma­ker bij Standard na discutabe­le penaltyfa­se

  1-1 en een meer dan verdiend punt voor Standard. Club Brugge liet zich op Sclessin bijna een hele wedstrijd aftroeven door erg gretige Rouches. Voor rust ontsnapte het tot twee keer toe na zeldzame slordigheden van Mignolet. Standard deed zichzelf tekort, zeker toen Lestienne een strafschop én de herneming miste. Zo leek Diatta na de enige voltrokken Brugse aanval van de match over de puntenverdeling te beslissen, maar in de slotfase kregen de Rouches loon naar werken. Gavory zette een nieuwe penalty na handspel van Rits feilloos om.
 2. Oproep van aanvoerders heeft resultaat: competititie in eerste nationale stopgezet
  Belgisch voetbal

  Oproep van aanvoer­ders heeft resultaat: competiti­tie in eerste nationale stopgezet

  De oproep van de aanvoerders van de clubs in eerste nationale is niet zonder gevolg gebleven. Zij hadden de Belgische voetbalbond gevraagd om maatregelen te nemen en de competitie, gezien het grote aantal coronabesmettingen en wegvallen van wedstrijden, eventueel tijdelijk stop te zetten. Het Sportcomité besliste om alle matchen in eerste nationale uit te stellen tot en met 8 november. De situatie wordt ondertussen op de voet opgevolgd.