

- 10' 60' Youssef Maziz
- 18' Georges Mikautadze
- Christian Kouamé 39' 41'
- Lior Refaelov 50'
Anderlecht ontsnapt aan bekeruitschakeling na strafschoppen tegen Seraing, paars-wit eerste kwartfinalist in Croky Cup
Croky CupEr valt geen peil te trekken op Anderlecht. Tegen Seraing was het andermaal ondermaats en had het strafschoppen nodig om de kwartfinale te bereiken. Als Anderlecht-sympathisant ben je beter geen hartlijder.
De hulpsint wuifde vooraf hoogstens eens - de ballenjongens kregen zelfs geen mandarijntje. “Ik zal ‘m eens laten zien hoe je cadeautjes geeft”, dacht Magallán, waarna hij bij de eerste Seraing-prik een strafschopfout beging. Maziz nam in dank aan (1-0).
Op de bank zat alweer Harwood-Bellis. Wat heeft hij eigenlijk misdaan?
Een paar minuten na Magallán was het aan Refaelov om een overtreding te maken in de zestien. Het was nog niet goed en wel begonnen, of het stond al 2-0.
Anderlecht heeft een wederkerend probleem: al te vaak begint het slap aan een match. Het was zo op Vitesse, tegen Cercle en OH Leuven, ... - en dan vergeten we er vast nog.
De staf moet dríngend een oplossing bedenken. Anderlecht heeft kwaliteit, maar nu ook weer niet zo veel dat je er zomaar mag vanuit gaan dat het goed komt.
Aan de rust stond het desalniettemin gewoon 2-2. Paars-wit schakelde een versnelling hoger, wat Seraing naar adem deed happen. Mansoni verslikte zich in de bal, Murillo ging ermee vandoor, waarna Kouamé de 2-1 niet meer kon missen.
Bij de daaropvolgende kans stond de Ivoriaan weer op de goeie plek. Uitstekende voorzet van Verschaeren - het zal hem deugd gedaan hebben -, dito nekslag van Kouamé (2-2).
We snappen Vincent Kompany dat hij keer op keer voor Kouamé kiest. Hij heeft iets.
De openingsfase buiten beschouwing gelaten was RSCA tot aan de pauze de betere (lees: minst slechte) ploeg. Het is opmerkelijk dat zó een verzameling voetballers - met jongens die elders hun strepen verdiend hebben - het tegen een bont allegaartje als Seraing nodig heeft om wakker geschud te worden.
Tussendoor een pluim voor de meegereisde Anderlecht-fans. Het was nat en koud in Seraing en het deed pijn aan de ogen, maar zij zorgden onafgebroken voor sfeer. Alleen die rookbommetjes mogen ze in het vervolg achterwege laten.
Bij de start van de tweede helft kreeg het bezoekersvak toch een extra reden om te juichen. Refaelov versierde een penalty en zette die ook zelf om (2-3).
Bij vele andere elftallen zou je dan denken dat de klus wel geklaard is. Niet zo met Anderlecht - een team met twee gezichten.
De man voor ons op de tribune bestelde een zak popcorn. Alsof hij wist dat het nog een boeiende avond zou worden. Hij kreeg slechts een extra goal: op het uur 3-3, via Maziz. Anderlecht had nagelaten om door te duwen en de kwalificatie te verzekeren. Het was niet goed genoeg - de opflakkeringen zijn te zeldzaam.
Het was 22 uur en het kon nog alle kanten uit. Dat had niet gemoeten - Seraing lag op een bepaald moment tegen het canvas. Anderlecht toch...
Ook een halfuur later hingen de bordjes nog in evenwicht. Verlengingen. En dat op een akker - een frietketel is minder vettig.
Het bijkomende halfuur leek zeker 25 minuten nergens naar. Meer van hetzelfde. Het verschil tussen de pieken en de dalen is te groot bij de recordkampioen. Strafschoppen dan maar.
Paars-wit haalde daarin de kwalificatie binnen. Proficiat!
De patiënt is nog niet genezen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
KIJK. De koppels die de voorbije jaren grote sier maakten op de rode loper van de Gouden Schoen
Het Gala van de Gouden Schoen, dat is ook zien en gezien worden. De dames, de jurken en de glamour staan elke editie weer centraal op de rode loper. Een overzicht door de jaren heen met enkele opvallende momenten en vooral verschijningen. Van Gal en Lior Refaelov over Kat en Dries Mertens tot Carl en Vanessa Hoefkens. En zo veel meer. -
5
“Ik moet mezelf in de arm knijpen”: geëmotioneerde Wouter Vrancken is de ‘Coach van het Jaar’
Hij gaf zichzelf geen punten. Was ook niet nodig om te winnen. Wouter Vrancken (43): Coach van het Jaar 2022 op het Gala van de Gouden Schoen. Een bekroning na bijna vijf succesjaren. “Ik moet mezelf in de arm knijpen.” -
Rock the office: 15 powertassen voor een sterke entree op het werk
Chic, chiquer, chicst: in 2023 zeggen we onze coronahuispakken definitief vaarwel en gaan we massaal voor een gesofisticeerde look. Een powertas is hét perfecte accessoire om je kantooroutfit naar een hoger niveau te tillen. Elegant in de hand, losjes om de schouder of lief voor je rug? Dat praktisch en trendy wel degelijk samengaan bewijzen deze vijftien toptassen. -
-
PREMIUM3
“Reken maar van JES”: onze chef voetbal ziet hoe Antwerp dankzij offensieve en oranje driehoek swingt
Royal Antwerp Football Club swingt. Dankzij een gouden (offensieve) driehoek die van origine oranje kleurt. Janssen-Ekkelenkamp-Stengs. Afgekort klinkt dat niet toevallig ‘JES’. -
Mijnenergie
Berekend: dit was het rendement van zonnepanelen in 2022
Met bijna tweeduizend zonuren was 2022 één van de zonnigste jaren van de afgelopen decennia. En dat hebben ook onze zonnepanelen geweten. Het voorbije jaar lag de productie per wattpiek geïnstalleerd vermogen een flink stuk hoger dan in 2021. Mijnenergie.be overloopt de cijfers. -
3
Simon Mignolet voor vierde keer op rij verkozen tot ‘Doelman van het Jaar’
Daar bestond weinig twijfel over. Simon Mignolet (34) is verkozen tot ‘Doelman van het Jaar’. Voor de vierde opeenvolgende keer krijgt de goalie die trofee. Het nummer twee Anthony Moris en nummer drie Jean Butez staan niet eens op de finishfoto. Al op de gouden loper van het Gala van de Gouden Schoen kreeg de keeper van Club Brugge de trofee overhandigd door Rik Verheye. Een eerste gloriemoment voor ‘Big Si’, die ook met de hoofdprijs aan de haal ging. Het begin van een grootse avond. -
Jobat
Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
32 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerIvan De Bakker
philippe quinart
hugo van der speeten
Actie reageertje Reactie
Rik Cappelle