BELGA
Volledig scherm
© BELGA
RFC Seraing SER
3
EINDE
3
Anderlecht AND
 • 10' 60' Goal Youssef Maziz
 • 18' Goal Georges Mikautadze
(3-4)
 • Christian Kouamé Goal 39' 41'
 • Lior Refaelov Goal 50'

Anderlecht ontsnapt aan bekeruitschakeling na strafschoppen tegen Seraing, paars-wit eerste kwartfinalist in Croky Cup

Croky CupEr valt geen peil te trekken op Anderlecht. Tegen Seraing was het andermaal ondermaats en had het strafschoppen nodig om de kwartfinale te bereiken. Als Anderlecht-sympathisant ben je beter geen hartlijder.

32 reacties

 • Ivan De Bakker

  2 maanden geleden
  Amaai, RSCA komt 2-3 voor en ineens stoppen ze gewoon met voetballen... Is dat het proces van Kompany? Je zag het van kilometers ver aankomen dat ze nog een doelpunt gingen binnenkrijgen, het gemakzucht droop er zo af. Triestige vertoning. Gelukkig staan ze op de 17de plaats in de wereld wat betreft balcirculatie!
 • philippe quinart

  2 maanden geleden
  Ongelooflijk hoeveel doelpunten we tegenkrijgen sinds Vince de trainer is.
 • hugo van der speeten

  2 maanden geleden
  Anderlecht is gewoon een bedrijf geworden ,spelers verkopen en kopen brengt veel meer op dan kampioen spelen ,alles is om de poen te doen.
 • Gerard Akkermans

  2 maanden geleden
  Hoeveel geluk kun je hebben??
 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  In de beker telt maar één ding en dat is u kwalificeren voor de volgende ronde. Hoe en wat en op welke manier doet er niet toe. Al de rest is larie en apekool en.
 1. Onuachu zet Brugse medefavorieten flinke hak en bezorgt Racing Genk eerste Gouden Schoen in 20 jaar
  Play
  Gouden Schoen
  147

  Onuachu zet Brugse medefavo­rie­ten flinke hak en bezorgt Racing Genk eerste Gouden Schoen in 20 jaar

  Dat de 68ste editie van de Gouden Schoen vooraf geen uitgesproken favoriet kende, bleek snel achteraf. Ongeloof op vele gezichten. Niemand van het triumviraat van kampioen Club, wel Paul Onuachu (27). Nigeriaanse reus van meer dan twee meter in de spits van Racing Genk. Goed voor 34 goals in het kalenderjaar, dan kan je niet over een onverdiende winnaar spreken. Vorig jaar al derde toen Refaelov won, vanavond letterlijk en figuurlijk zelf de grote triomfator. 61 punten punten meer dan het nummer twee, Lang. Met dank aan die overweldigende eerste stemronde, toen Genk na geweldige play-offs op een zucht van de landstitel strandde en de Cup won. Proficiat, ‘Octopus Paul’.
 2. Goudkoorts neemt toe in Genk, waar ze 20 jaar na Wesley Sonck hopen op nieuwe winnaar: “Wie 34 goals maakt in één jaar is sowieso topfavoriet”
  PREMIUM
  Gouden Schoen
  9

  Goudkoorts neemt toe in Genk, waar ze 20 jaar na Wesley Sonck hopen op nieuwe winnaar: “Wie 34 goals maakt in één jaar is sowieso topfavo­riet”

  De hamstringblessure heelt snel, Paul Onuachu stond gisteren zelfs al opnieuw op het trainingsveld. Spurt hij vanavond ook het podium op om zijn Gouden Schoen in ontvangst te nemen? Of wordt het toch z'n maatje, Junya Ito? “Meestal heb ik de rol van aangever en is Paul de afwerker, misschien zijn de rollen vanavond eens omgekeerd.”
 3. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 4. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.