BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Anderlecht moet maar zelf 300 miljoen ophoesten voor eigen stadion"

De liefde lijkt over tussen Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) en RSC Anderlecht. Dat de club met Ghelamco nog altijd geen akkoord heeft gevonden over de invulling van het Eurostadion, kan hij maar matig appreciëren. In een interview haalt Vanhengel uit naar het bestuur van de club. Hij geeft ook voor het eerst toe dat er belastinggeld gebruikt wordt voor het stadion.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Vanhengel: "Er is toch overheidsgeld betrokken bij bouw van het Eurostadion"

  Vanhengel: "Er is toch overheids­geld betrokken bij bouw van het Eurostadi­on"

  Brussels minister Guy Vanhengel geeft in een interview met Bruzz toe dat er inderdaad overheidsgeld gemoeid is met de bouw van het Eurostadion. De Open Vld'er, samen met Brussels schepen van Sport Alain Courtois (MR) de voortrekker van het project, heeft altijd voorgehouden - "met de hand op het hart" - dat het stadion er zonder overheidssubsidies zou komen. Voor Brussels N-VA-parlementslid Johan Van den Driessche, één van de grootste critici van het project, is de bocht gemaakt. "Het doorschuiven van de hete aardappel is begonnen", stelt hij in een reactie.