Photo News
Volledig scherm
© Photo News
Anderlecht AND
4
EINDE
2
KAS Eupen EUP
 • 14' Goal Francis Amuzu
 • 19' 65' Goal Lior Refaelov
 • 87' Goal Anouar Ait El Hadj
 • Wesley Hoedt Goal 44'
 • Stef Peeters Goal 68'

Anderlecht haalt opgelucht adem: het is pas laat klaar met Eupen (4-2), Refaelov scoort twee keer

Jupiler Pro LeagueAnderlecht won nog eens, dat op zich is al nieuws. Echt vertrouwen tanken deed paars-wit niet in de 4-2 tegen Eupen. Met twee weggeefgoals bracht Anderlecht zichzelf nodeloos in de problemen en werd het op de tribune alsnog nagelbijten.

64 reacties

 • dany tavernier

  3 maanden geleden
  Ze hebben eens gewonnen, thuis dan nog, tegen ocharme, de voorlaatste in de stand. En dan nog met veel bibberen en beven en met 2 doelpunten tegen. En toch, als je de kranten leest, dromen ze in Anderlecht alweer van Play-off 1, of van nog meer, en zijn er weer een paar zogezegd grote talenten (her) ontdekt. Hoe is die hoogheidswaanzin toch mogelijk. Gaan ze dan nooit beseffen dat ze maar een zeer middelmatig ploegje meer hebben en dat de huidige rangschikking van Anderlecht de logische is.
 • Cris Verwilligen

  3 maanden geleden
  Vraagje? Wie bepaalt de manier van spelen? De coach. Wie moet dat uitvoeren? De spelers. Dus moeten supporters bepalen hoe en wie er moet spelen? Neen. De spelers zouden professioneel genoeg moeten zijn om elk systeem te spelen. De coach beslist, de spelers voeten het uit en de supporters supporteren
 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Met heel veel moeite gewonnen van...eupen...🙄...! Volgende wedstrijd zal ander koek worden vrees ik ...
 • Michel Roman

  3 maanden geleden
  Het is bijna zeker , Anderlecht zal waarschijnlijk niet degraderen. Deze "geweldige" overwinning tegen , gotgebeterd Eupen , wordt alweer aangegrepen om van PO 1 te dromen. Nog één keer winnen dit jaar en ze gaan zowaar de Champions League winnen volgend jaar.
 • David Lievens

  3 maanden geleden
  Ze verslaan Eupen nog eens en er zijn et hier al die over PO1 praten. Realisme is ver zoek als je dat gelooft. Nu nog twee keer op hun doos en dan op naar Martinez, waarmee het niet zal beteren. Maar als ze dan weer een paar eindeseizoensmatchen winnen roepen diezelfden weer dat ze top zijn.
 1. “Ik vond dat het nog lang duurde voor een grotere Europese club hem kwam weghalen”: ex-club en ex-collega’s geven geheimen prijs van ‘methode Fredberg’
  PREMIUM
  7

  “Ik vond dat het nog lang duurde voor een grotere Europese club hem kwam weghalen”: ex-club en ex-collega’s geven geheimen prijs van ‘methode Fredberg’

  Identiek is de situatie niet, maar parallellen zijn er zeker. Toen Jesper Fredberg (41), de nieuwe CEO of Sports van Anderlecht, in 2019 de sportieve teugels bij Viborg FF in handen nam, speelde de ploeg in tweede klasse. Sindsdien promoveerde het, debuteerde het Europees én legt Viborg de grote Deense clubs het vuur aan de schenen. Wij gingen in Denemarken op zoek naar ‘de methode van Fredberg’. “Hij stuurde zelfs bloemen naar onze echtgenotes.”
 2. “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”
  PREMIUM

  “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”

  Van Sint-Truiden tot in Noord-Engeland, van Merseyside tot in Knokke-Heist. Overal waar hij passeerde, liet-ie dezelfde onuitwisbare indruk na. Ingewijden over de controlefreak en perfectionist Simon Mignolet (34), de kersverse Gouden Schoen die nooit iets aan het toeval overlaat. “Ten tijde van Liverpool trokken we met de feestdagen altijd daarheen. Voor hem altijd een drukke voetbalperiode. Toen wij het feestmaal aan het voorbereiden waren, was Simon zijn zalm nauwkeurig aan het afwegen (grijnst). Opdat alles zeker zou kloppen.”