BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Anderlecht als de Ronde, Kompany als de Muur: hoe Wouter Vandenhaute ook bij RSCA allerminst voor de weg van de minste weerstand koos

JUPILER PRO LEAGUE‘Op vijf maanden tijd hebben jullie drie jaar verprutst.’ De boodschap van de Anderlecht-supporters naar het bestuur is duidelijk. Voorzitter Wouter Vandenhaute heeft het zichzelf niet gemakkelijker gemaakt door afscheid te nemen van Vincent Kompany. Negende na dertien speeldagen. Amper zestien punten. Zeven keer verloren. Anderlecht is op drift. Alweer.

23 reacties

 • Hans Mortiers

  3 maanden geleden
  Trainer Mazzu buiten, doe eens grote kuis bij het bestuur maar nee de trainer is de kop van jut terug. Heren van het bestuur hou jullie handen boven het hoofd kijk in de spiegel en kijk wie er onder staat en steek hand in eigen boezem.
 • domien deschutter

  3 maanden geleden
  Vandehaute moest nooit bij RSCA gekomen zijn
 • Albert de Lovendeghem

  3 maanden geleden
  Kenners van het reilen en zeilen binnen Anderlecht weten dat het vooruit gaat en allemaal goed komt met de recordkampioen. Die titel kunnen ze nog jaren dragen. Niemand komt het eerste decennia in de buurt. Na het management en de financiële zaken komt het sportieve aan de beurt. Helaas met Mazzu geraken we een jaar achterop. Met Kompany stond Anderlecht in de top 3.
 • Kristof Breskens

  3 maanden geleden
  Het probleem bij Anderlecht is dat het bestuur de ballen begrijpt van voetbal. Wouter Van den Houte en Marc Coucke op kop...
 • john Roderigas

  3 maanden geleden
  eindelijk anderlecht o zijn echte waarde. maar geen probleem de refs gaan dit wel helpen rechtzetten. zoals vele voorgaande jaren.
 1. Fris en enthousiast voetballend Westerlo zet KV Mechelen vlot opzij: Kyan Vaesen de held met twee goals
  Jupiler Pro League
  4

  Fris en enthousi­ast voetbal­lend Westerlo zet KV Mechelen vlot opzij: Kyan Vaesen de held met twee goals

  Na drie duels op rij zonder overwinning heeft KVC Westerlo zaterdagmiddag in eigen stadion weer aangeknoopt met een overtuigende 2-0-zege tegen KVC Mechelen. De Kemphanen leggen zo de druk weer wat meer bij de achtervolgers in de strijd om Play-Off 2. Een gehavend Mechelen pakte dit seizoen amper vier punten buitenshuis en moet de komende weken dus nog vol aan de bak.
 2. De mens en methode achter Union-trainer Karel Geraerts, al 15 competitieduels op rij ongeslagen: “Ik vind niks moeilijk als coach”
  PREMIUM
  JUPILER PRO LEAGUE
  2

  De mens en methode achter Union-trai­ner Karel Geraerts, al 15 competitie­du­els op rij ongeslagen: “Ik vind niks moeilijk als coach”

  Karel Geraerts legt in zijn eerste jaar als hoofdcoach bij Union een verbluffend parcours af: nu al vijftien competitieduels op rij ongeslagen en nog actief in de beker en Europees. Een blik op de mens en methodiek van Geraerts, met ‘wysiwyg’ als handleiding: “Het zal ook eens minder gaan, maar daar ben ik niet bang voor.”