Benito Raman moet zich vanavond met Anderlecht langs Vitesse knokken.
Volledig scherm
Benito Raman moet zich vanavond met Anderlecht langs Vitesse knokken. © Photo News

Alweer cruciale avond voor Belgische coëfficiënt: rechtstreeks CL-ticket nu écht wel op de helling

VoetbalAntwerpAnderlecht en AA Gent spelen vanavond cruciale duels in de voorrondes van de Europa League en de Conference League. Voor hun eigen financiën én zeker ook voor de Europese coëfficiënt van België. Na de nederlagen van de ‘Great Old’ en de Buffalo’s en het gelijkspel van RSCA van vorige week wacht weer een cruciale avond. Een woordje uitleg.

57 reacties

 • Jurgen Devooght

  2 maanden geleden
  Gaan Dewitte en co nu eindelijk eens inzien dat die Play offs , enkel en alleen maar voor achteruitgang hebben gezorgd . Afschaffen en al zeker die niet te begrijpen puntendeling .
 • Jack Hoeben

  2 maanden geleden
  Antwerp zet dit vanavond al recht!
 • Franky Vanhercke

  2 maanden geleden
  Club al veel moois laten zien in de champions leage,Gent ook trouwens...natuurlijk zijn ze de underdog logisch als je de budgetten vergelijkt! Maar ze hebben bewezen dat ze op een goede dag iedereen kunnen pakken!
 • luc dierick

  2 maanden geleden
  Na het arrest Bosman is het Belgisch voetbal jaar na jaar afgegleden waar het eens begon Straatvoetbal
 • marc castermans

  2 maanden geleden
  Heel normaal, wij hebben niets te zoeken in de CL, wij zijn een dwerg in Europa.
 1. Lukaku kan interviews geven in liefst zeven verschillende talen, en da's geen toeval
  Play
  PREMIUM
  Champions League
  13

  Lukaku kan interviews geven in liefst zeven verschil­len­de talen, en da's geen toeval

  Straf. In een Champions League-document voor media meldt de UEFA welke talen een speler machtig is. Talen waarin de speler zich comfortabel genoeg voelt om een interview te geven. Bij de spelers van Chelsea zijn dat er soms één, soms twee, soms eens drie. Behalve bij Romelu Lukaku (28), daar staan er zeven. En het Congolese Lingala, een taal die Lukaku ook spreekt, ontbreekt dan nog. Heeft hij een ‘talenknobbel’? En bestaat dat eigenlijk wel?
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Club een dag na de paintball en twee dagen voor Antwerp: “Iemand heeft me op adamsappel geraakt”
  Club Brugge
  2

  Club een dag na de paintball en twee dagen voor Antwerp: “Iemand heeft me op adamsappel geraakt”

  Wat doe je als trainer met een groep die in de Champions League van het kastje naar de muur is gespeeld en vijf goals om de oren heeft gekregen? Paintball, zo blijkt. Clement: “Ik had het de spelersgroep beloofd nadat we in mijn eerste jaar kampioen gespeeld zijn. Maar door corona werd dat steeds uitgesteld. Er was één heel goeie schutter bij, want hij raakte me op de adamsappel. Ik weet niet of het bewust was... Een verdachte? Ik zie ze allemaal even graag.”