Wilfried Van Moer in het shirt van de Rode Duivels. Hij was één van de sterkhouders van die ploeg die in 1980 de EK-finale haalde.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfried Van Moer in het shirt van de Rode Duivels. Hij was één van de sterkhouders van die ploeg die in 1980 de EK-finale haalde. © Photo News

Als scholier in de eerste ploeg van SK Beveren en straffe comeback bij de Rode Duivels: het icoon Wilfried Van Moer in tien momenten

Belgisch voetbalWilfried Van Moer is niet meer. Het Belgisch voetbal verloor gisteren een icoon - Jean-Marie Pfaff noemde hem zelfs “de beste Belgische middenvelder ooit”. Hij werd 76. Om de straffe carrière van de ‘Kleine Generaal’ nog eens te schetsen, lijsten we hieronder tien momenten op.

3 reacties

 • Dirk Saenen

  1 jaar geleden
  Mijns inziens : onze beste voetballer ooit. Met Kevin DB op een eervolle tweede plaats.
 • Bjorn Schepers

  1 jaar geleden
  Aan familie. Wilfriet was een famielieman en als trainer het heel goed gedaan bij fc assent. Veel sterke aan de familie van wilfriet. Want hij is veel te jong van ons heengegaan.
 • Wendy Vandereyken

  1 jaar geleden
  Zelf heb ik Van Moer nooit echt gekend als voetballer. Maar vooral bij Standard is hij een legende geworden. Hij kende er de mooiste momenten uit zijn carrière, met vooral de 3 landstitels op rij in 1969, 1970 en 1971 met de legendarische ploeg onder trainer René Hauss. Daar wordt door vele oudere Standardsupporters nog steeds over gesproken. Hij was zonder twijfel één van de beste voetballers die er ooit geweest zijn.
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Na kapiteinsbandsaga moeten Rode Duivels ook het woordje ‘Love’ van binnenkraag wit uitshirt halen
  Play
  475

  Na kapiteins­bands­a­ga moeten Rode Duivels ook het woordje ‘Love’ van binnen­kraag wit uitshirt halen

  Ook Eden Hazard, de aanvoerder van de Rode Duivels, zal tijdens het WK voetbal geen ‘OneLove’-kapiteinsband dragen. Net als onder meer Frankrijk, Engeland en Nederland zwichten de Belgen voor de druk van de FIFA. Kapiteins die de band zouden dragen riskeerden een gele kaart te krijgen voor het uitdragen van een politieke boodschap. Op de koop toe moet ook het witte uitshirt van de Rode Duivels aangepast worden. Peter Bossaert, CEO van de voetbalbond, zegt ons dat België de relatie met de FIFA “zal herbekijken”.
 1. Luxewagens van minimaal 75.000 euro: Real-sterren krijgen voor het eerst elektrische auto, Hazard kiest duurder model dan Courtois
  Play
  Time-out
  30

  Luxewagens van minimaal 75.000 euro: Re­al-ster­ren krijgen voor het eerst elektri­sche auto, Hazard kiest duurder model dan Courtois

  Net voor de WK-break hebben de spelers van Real Madrid nog een leuk cadeautje gekregen. Thibaut Courtois en co ontvingen allemaal een splinternieuwe luxewagen. Geen Audi dit keer - dat merk was bijna 20 jaar de autosponsor van Real -, wél een BMW. En opvallend: alle spelers van de Spaanse topclub rijden voortaan 100 procent elektrisch.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.