Wilfried Van Moer in het shirt van de Rode Duivels. Hij was één van de sterkhouders van die ploeg die in 1980 de EK-finale haalde.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfried Van Moer in het shirt van de Rode Duivels. Hij was één van de sterkhouders van die ploeg die in 1980 de EK-finale haalde. © Photo News

Als scholier in de eerste ploeg van SK Beveren en straffe comeback bij de Rode Duivels: het icoon Wilfried Van Moer in tien momenten

Belgisch voetbalWilfried Van Moer is niet meer. Het Belgisch voetbal verloor gisteren een icoon - Jean-Marie Pfaff noemde hem zelfs “de beste Belgische middenvelder ooit”. Hij werd 76. Om de straffe carrière van de ‘Kleine Generaal’ nog eens te schetsen, lijsten we hieronder tien momenten op.

3 reacties

 • Dirk Saenen

  2 maanden geleden
  Mijns inziens : onze beste voetballer ooit. Met Kevin DB op een eervolle tweede plaats.
 • Bjorn Schepers

  2 maanden geleden
  Aan familie. Wilfriet was een famielieman en als trainer het heel goed gedaan bij fc assent. Veel sterke aan de familie van wilfriet. Want hij is veel te jong van ons heengegaan.
 • Wendy Vandereyken

  2 maanden geleden
  Zelf heb ik Van Moer nooit echt gekend als voetballer. Maar vooral bij Standard is hij een legende geworden. Hij kende er de mooiste momenten uit zijn carrière, met vooral de 3 landstitels op rij in 1969, 1970 en 1971 met de legendarische ploeg onder trainer René Hauss. Daar wordt door vele oudere Standardsupporters nog steeds over gesproken. Hij was zonder twijfel één van de beste voetballers die er ooit geweest zijn.