Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Al heel seizoen miserie: supportersgeweld en vuurpijlen zijn al vier maand schering en inslag

Belgisch voetbalDe Beerschot-aanhanger die een vuurpijl richting Antwerp-vak vuurt. Standard-fans die hun eigen ploeg opjagen. “Schandalig" en “crimineel” noemde de Pro League de supportersincidenten afgelopen weekend. Want het is lang niet de eerste keer dit seizoen dat fans hun boekje te buiten gingen. Een overzicht van vier maanden vol Bengaals vuur, rollators in de lucht tot zelfs een halfdove doelman. 

 1. Radja Nainggolan in opmerkelijk interview op Gouden Schoen: “Als Noa Lang hand voor de mond houdt, denk je toch: ‘Wat doet die allemaal?’”
  Play
  Gouden Schoen
  13

  Radja Nainggolan in opmerke­lijk interview op Gouden Schoen: “Als Noa Lang hand voor de mond houdt, denk je toch: ‘Wat doet die allemaal?’”

  Radja, zoals we hem kennen: recht voor de raap. Nainggolan (33) was gisteravond een van de topgasten op de Gouden Schoen, en dus kon een uitgebreid interview met Gilles De Bilde niet ontbreken. De sterkhouder van Antwerp kwam daarin terug op enkele uitspraken die hij vorige maand deed over Noa Lang (22). “Als hij nu eenmaal zo is, dan moet ik dat accepteren.”
 2. Goudkoorts neemt toe in Genk, waar ze 20 jaar na Wesley Sonck hopen op nieuwe winnaar: “Wie 34 goals maakt in één jaar is sowieso topfavoriet”
  PREMIUM
  Gouden Schoen
  9

  Goudkoorts neemt toe in Genk, waar ze 20 jaar na Wesley Sonck hopen op nieuwe winnaar: “Wie 34 goals maakt in één jaar is sowieso topfavo­riet”

  De hamstringblessure heelt snel, Paul Onuachu stond gisteren zelfs al opnieuw op het trainingsveld. Spurt hij vanavond ook het podium op om zijn Gouden Schoen in ontvangst te nemen? Of wordt het toch z'n maatje, Junya Ito? “Meestal heb ik de rol van aangever en is Paul de afwerker, misschien zijn de rollen vanavond eens omgekeerd.”