Club-verdediger Mechele in duel met Anderlecht-aanvaller Amuzu.
Volledig scherm
Club-verdediger Mechele in duel met Anderlecht-aanvaller Amuzu. © BELGA

14 teams in 1A, 18 in 1B, en dus géén 12-12-12: dit is de formule waarover de Pro League op 2 juni stemt

Belgisch voetbalVergeet 12-12-12. Het enige resterende plan voor een competitiehervorming is een eerste klasse met 14 ploegen, en een tweede klasse met 18. Met tot vier (!) dalers per seizoen, afschaffing van de puntenhalvering in de play-offs, en een meer solidaire verdeling van de tv-gelden. Op 2 juni volgt een stemming.

28 reacties

 • Timothy Van Goethem

  1 maand geleden
  Het beste zou gewoon 18 ploegen zijn met 2 of 3 dalers en een barragist zonder Play-Offs, maar dit is wel veruit het beste wat sinds de oprichting van de Play-Offs op tafel ligt !!! We evolueren allesinds in de goede richting ... Eveneens het meervoudig stemrecht afschaffen en een eerlijkere verdeling van de tv-rechten etc. is een uitstekende zaak !
 • Eddy Willems

  1 maand geleden
  Misschien direct beginnen met de play-offs.
 • robert denonne

  1 maand geleden
  hier in belgie is dat de 3klasse in de uk
 • Luc Debacker

  1 maand geleden
  Waarom moet alles zo moeilijk zijn? Het KISS principe (Keep It Simple and Stupid) is het beste: 16 ploegen in éérste klasse zonder playoffs en 16 ploegen in tweede klasse. Na 30 speeldagen ken je de kampioen en de twee laatsten degraderen. Voilà moeilijker is het niet.
 • Pascal Schevenels

  1 maand geleden
  Speel anders met 4 in 1A , met vier dalers !!
 1. Cercle Brugge pakt uit met een nieuw logo
  Cercle Brugge

  Cercle Brugge pakt uit met een nieuw logo

  Cercle Brugge lanceerde vandaag zijn nieuw logo. Exact om 12.12 uur, een symbolische verwijzing naar het stamnummer. Na het succesrijke seizoen dat op een tiende plaats werd afgesloten, het beste resultaat sinds de terugkeer in 1A vier jaar geleden, vonden ze bij de Vereniging dat het de hoogste tijd was geworden om de groeiende ambities ook door middel van een doorgedreven rebranding tot uiting te laten komen. Het nieuwe logo is niet enkel ‘future proof’, het moet gelden als een frisse versie van de filosofie van groen-zwart mét het grootste respect voor de 123-jarige geschiedenis.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Club of speler hebben nog niets gehoord, maar weer siert De Ketelaere cover ‘La Gazzetta’: “AC Milan biedt 40 miljoen”
  Club Brugge
  5

  Club of speler hebben nog niets gehoord, maar weer siert De Ketelaere cover ‘La Gazzetta’: “AC Milan biedt 40 miljoen”

  In het groot op de cover van ‘La Gazzetta dello Sport’. Bij Club Brugge is er nog geen bod binnengelopen en ook in de entourage van de voetballer weten ze van niets, maar de roze Italiaanse sportkrant ziet Charles De Ketelaere (21) straks al bij AC Milan. De winnaar van de recentste scudetto zou blauw-zwart willen verleiden met een bod van 40 miljoen.