Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Massaal meer jonge beleggers op beurs dan voor corona

Bijna 27.500 Belgische twintigers zijn actief op de beurs. Vóór corona waren er dat nog geen 10.000. Een op de zes nieuwe beleggers is ­jonger dan 30. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Le Soir maandag.

3 reacties

 • Roland Peeters

  3 maanden geleden
  Natuurlijk zullen de banken en de regering beleggen aanmoedigen.Spaarboekjes zijn op het ogenblik een last voor die instellingen,en bij beleggen verdiend de bank of aandelen stijgen of dalen.
 • Dirk DE Bakker

  3 maanden geleden
  Ja ze denken allemaal rijk te worden vanachter hun pc, zelfde met al die cryptomunten er moet gewoon meer controle komen.
 • Maarten Cambré

  3 maanden geleden
  Logisch dat er veel Amerikaanse aandelen verhandeld worden. Jongeren zoeken de goedkoopste broker en komen dan vanzelf uit bij De Giro, waar de transactiekosten voor Amerikaanse aandelen 4 keer lager zijn dan die voor Euronext-aandelen. Zeker bij kleine inlegbedragen is het cruciaal om de transactiekosten minimaal te houden als je rendement wil behalen.
 1. BEURSTIPS. Beginnen met beleggen? Paul D’Hoore beveelt deze 5 aandelen aan voor je eerste stappen op de beurs
  PREMIUM

  BEURSTIPS. Beginnen met beleggen? Paul D’Hoore beveelt deze 5 aandelen aan voor je eerste stappen op de beurs

  Banken en beursplatformen zien almaar meer nieuwe klanten toestromen die starten met beleggen. Maar waar vind je een veilige haven voor je geld en kost het je niet te veel kopzorgen om zonder veel beurskennis je centen te laten renderen? Van ondergewaardeerde aandelen met sterk stijgingspotentieel tot jarenlange zekerheid: financieel expert Paul D’Hoore geeft vijf beurstips om een sterke beleggingsportefeuille op te bouwen.
 2. Onze geldexpert analyseert beleggingsbots en geeft advies: “Mijd alle aanbieders die beweren dat ze je gegarandeerd veel opleveren”
  PREMIUM

  Onze geldexpert analyseert beleggings­bots en geeft advies: “Mijd alle aanbieders die beweren dat ze je gegaran­deerd veel opleveren”

  Almaar meer taken worden overgenomen door robots. Waarom zouden die dan ook niet kunnen beleggen? Men spreekt dan over ‘bots’ die automatisch koop- en verkooporders uitvoeren in alle financiële instrumenten, van aandelen tot bitcoin. Zijn die bots een goed idee? We vragen het aan onze geldexpert Pascal Paepen die de voordelen afweegt tegenover de nadelen. “Een model dat alle andere beleggingssystemen verslaat? Dat is de natte droom van elke belegger, maar zoiets zal nooit bestaan.”
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. 10 vragen die je jouw bankier best stelt over je beleggingsfonds: “Je kan zélf ook fondsen vergelijken met die van de concurrentie”
  PREMIUM

  10 vragen die je jouw bankier best stelt over je beleggings­fonds: “Je kan zélf ook fondsen vergelij­ken met die van de concurren­tie”

  Door de lage rente en de hoge inflatie smelt de waarde van je spaarboekje als sneeuw voor de zon. Je bankier weet dat ook en zal je daarom aanraden om te beleggen, het liefst in een fonds. Allemaal goed en wel, maar hoe weet je of de bank je goede beleggingsfondsen verkoopt? Deze tien vragen kan je volgens onze geldexpert Pascal Paepen best stellen aan je bankier, vóór je beslist om in zo’n fonds te stappen.