1. Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  In deze tiende aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 geven Kim en Peter praktisch advies om te starten met crypto. Welke tools zijn er om van start te gaan in de cryptowereld? Hoe beperkt je je risico? Hoe verkrijg je bitcoins? Is er kapitaalgarantie? Wat is een broker? Welke fouten hebben Peter en Kim zelf gemaakt en wat zijn de belangrijkste stappen waar je moet opletten voor je gaat investeren? Vragen waarop we in deze tiende aflevering allemaal een antwoord op krijgen.
 1. “De Canarische eilanden vallen niet onder het btw-stelsel”: waar moet je rekening mee houden als je er een tweede verblijf wil kopen?
  PREMIUM

  “De Canarische eilanden vallen niet onder het btw-stel­sel”: waar moet je rekening mee houden als je er een tweede verblijf wil kopen?

  Niet alleen streek het tv-programma De Mol er dit jaar neer, de Canarische eilanden zijn ook erg populair bij Belgen die op zoek zijn naar een tweede verblijf in de zon. Opvallend is dat er beduidend minder fiscale lasten zijn op de eilanden dan op het Spaanse vasteland. Zo betaal je slechts 7 procent op een nieuwbouw tegenover 21 procent op vasteland. Maar is dat wel altijd voordeliger? Onze geldexpert Michel Maus geeft advies.
 2. Moederbedrijf Google trekt 70 miljard dollar uit om aandeelhouders te belonen
  UPDATE

  Moederbe­drijf Google trekt 70 miljard dollar uit om aandeelhou­ders te belonen

  Alphabet, het moederbedrijf van Google, merkt dat bedrijven in Europa na de Russische invasie in Oekraïne terughoudender zijn geworden als het gaat om uitgaven aan advertenties. Niettemin lukte het de onderneming om in het eerste kwartaal weer flink te groeien. Alphabet voelt zich zelfs sterk genoeg om voor 70 miljard dollar (bijna 67 miljard euro) aan eigen aandelen te gaan inkopen en zo aandeelhouders te belonen.