De vzw Truckers for Life verwachten dit jaar 600 trucks.
Volledig scherm
De vzw Truckers for Life verwachten dit jaar 600 trucks. © Bollen

Truckshow brengt gevaren van de dode hoek onder de aandacht

 1. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met algemeen directeur én longarts Hans Struyven: “De mensen zijn ‘het’ moe, maar wij zijn letterlijk pompaf”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met algemeen directeur én longarts Hans Struyven: “De mensen zijn ‘het’ moe, maar wij zijn letterlijk pompaf”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met Covid-patiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. Twee auto’s botsen op Basilieklaan
  Scherpenheuvel

  Twee auto’s botsen op Basi­lieklaan

  Op de Basilieklaan in Scherpenheuvel-Zichem zijn maandag rond 12 uur twee auto’s gebotst. Een 23-jarige man uit Bekkevoort reed met zijn wagen in de richting van Aarschot. Ter hoogte van het kruispunt met de Prins Alexanderstraat zag hij een stilstaand voertuig op het fietspad met de rechterrichtingsaanwijzer in werking. Plots vertrok dit voertuig, bestuurd door een 62-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, en sloeg links af. Een aanrijding was niet meer te vermijden. Beide wagens waren door de aanrijding niet meer rijvaardig. Er raakte niemand gekwetst .
 1. Steden en gemeenten moeten binnenkort beslissen in welke regio ze voortaan samenwerkingsverbanden aan gaan met intercommunales, academies en andere instanties maarvoor de grenssteden is dat een moeilijke keuze
  Landen/Zoutleeuw/Diest/Bekkevoort

  Steden en gemeenten moeten binnenkort beslissen in welke regio ze voortaan samenwer­kings­ver­ban­den aan gaan met intercommu­na­les, academies en andere instanties maarvoor de grensste­den is dat een moeilijke keuze

  Steden en gemeenten hebben er een kopzorg bij nu de Vlaamse overheid Vlaanderen heeft opgedeeld in 13 ‘referentieregio’s’. De provincies blijven gewoon bestaan, maar wie deel uitmaakt van één bepaalde regio kan voortaan alleen nog samenwerken met instanties, zoals academies en intercommunales, binnen die eigen regio, ook al wil het evenmin zeggen dat ze meteen uit een intercommunale moeten stappen. Concreet zou dit willen zeggen dat Zoutleeuw niet langer kan samenwerken met de Hagelandse Academie in Limburg indien ze aansluiten bij de regio Oost-Brabant. De burgemeesters hebben eerstdaags overleg met de gouverneur hierover en wachten tot dan af om advies te geven.
 2. Vader bouwt wagen om tot simulator in slaapkamer van tienerzoon: “Handig om te leren autorijden, maar ook goed voor zijn studies”
  Loksbergen

  Vader bouwt wagen om tot simulator in slaapkamer van tienerzoon: “Handig om te leren autorijden, maar ook goed voor zijn studies”

  “Hoe hou ik mijn kinderen bezig tijdens de lockdown?” Het is een vraag die heel wat ouders in Vlaanderen zich dezer dagen stellen. Cliff Haerden (39) uit Loksbergen heeft daar alvast een opmerkelijk antwoord op gevonden. Hij bouwde de afgelopen weken een oude wagen om tot autosimulator in de slaapkamer van zijn zoon Linus (14). “Zo tonen we dat de lockdown niet per se verloren tijd moet zijn”, lacht de fiere IT’er.
 3. Politie controleert vracht- en bestelwagens
  Diest

  Politie contro­leert vracht- en bestelwa­gens

  De lokale politie Demerdal-DSZ organiseerde maandag een verkeerscontrole in samenwerking met de sociale inspectiediensten en het agentschap Wegen en Verkeer die voornamelijk gericht was op bestelwagens en vrachtwagens. Er werden 7 voertuigen op de weegbrug gezet waarvan er 2 een opmerking wegens overlading kregen. De politie schreef verder 13 overtredingen in verband met inbreuken op ladingzekering, keuring en inschrijving. Twee vreemdelingen bleken zwartwerk te verrichten en werden aangemeld bij de Dienst Vreemdelingenzaken. De sociale inspectiediensten stelden zes inbreuken vast, de wegeninspectie twee.
 1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"