De schoolpoorten blijven langer dicht dan eerst gedacht.
Volledig scherm
De schoolpoorten blijven langer dicht dan eerst gedacht. © Dirk Desmet

‘t Scholeke in Bekkevoort langer dicht dan eerst vooropgesteld

BekkevoortDe schoolpoorten van ‘t Scholeke, de vrije basisschool in de Bekkevoortse deelgemeente Molenbeek-Wersbeek, blijven langer dicht dan eerst gedacht. Eerder deze week bleken één volwassene en een leerling besmet met de Britse variant van het Covid-19-virus. Aanvankelijk werd de school gesloten tot het einde van deze week, maar die periode wordt nu verlengd. 

 1. Aarschot is eerste stad met automaten voor gratis maandverband in alle middelbare scholen: “Als mannen zouden menstrueren, was dit al veel langer gebeurd”
  Aarschot

  Aarschot is eerste stad met automaten voor gratis maandver­band in alle middelbare scholen: “Als mannen zouden menstrue­ren, was dit al veel langer gebeurd”

  In alle Aarschotse middelbare scholen komen binnenkort automaten waar leerlingen gratis maandverband kunnen halen. Uit onderzoek blijkt immers dat niet alle jonge vrouwen dit zelf kunnen betalen en dan maar niet naar school komen tijdens hun maandstonden. Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) - zelf al lang voorvechtster van vrouwenrechten - is enthousiast. “We zijn de eerste stad in Vlaanderen die dit initiatief neemt en daar ben ik erg trots op. Hopelijk volgen andere steden snel ons voorbeeld.”
 2. Voordelig naar het vaccinatiecentrum kan met de “VacciTaxi”
  Tienen/Landen/Boutersem/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw/Kortenaken/Geetbets

  Voordelig naar het vaccinatie­cen­trum kan met de “VacciTaxi”

  Acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland slaan de handen in elkaar en bieden met het project ‘Vaccitaxi’ 65-plussers de gelegenheid om tegen een voordelig tarief een taxi te nemen naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. In overleg met de burgemeesters uit de regio werd een uniform tarief van 5 euro per persoon (heen- en terugrit inbegrepen) vastgelegd.
 3. Zorgt nieuwe pijpleiding tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied voor onteigeningen in Diest?
  Diest

  Zorgt nieuwe pijplei­ding tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied voor onteigenin­gen in Diest?

  Worden er in Diest mensen onteigend voor de aanleg van een ondergrondse pijpleiding tussen de haven van Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied? Het antwoord is voorlopig niet duidelijk want er liggen drie tracés op tafel en zelfs als dat via Diest wordt gekozen weet burgemeester Christophe De Graef niet of dit onteigeningen met zich meebrengt. Hoe dan ook zou de leiding door een aantal huizen in Vlaanderen lopen.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"