De 30-jarige vrouw en de 31-jarige man werden aangehouden.
Volledig scherm
De 30-jarige vrouw en de 31-jarige man werden aangehouden. © Bollen

Stelend koppel wordt betrapt in doe-het-zelfzaak... en zo loopt toevallig ook andere dief tegen de lamp

Bekkevoort/HalenEen koppel uit Halen is vrijdag op heterdaad betrapt bij een listige diefstal in een doe-het-zelfzaak aan de Langerode in Assent (Bekkevoort). De zaakvoerder verwittigde de politie. Opmerkelijk: de agenten konden tegelijkertijd in dezelfde winkel nog een andere dief klissen. 

 1. Tentoonstelling rond fotojournaliste Odette Dereze (1932-2020) uit Attenrode centraal in Kunst in de Kerk
  Glabbeek

  Tentoon­stel­ling rond fotojourna­lis­te Odette Dereze (1932-2020) uit Attenrode centraal in Kunst in de Kerk

  Fotojournaliste Odette Dereze uit Attenrode, geboren in 1932 en eind vorig jaar overleden aan het coronavirus, krijgt dit weekend met een unieke tentoonstelling van haar werk een hommage door de gemeente Glabbeek. De tentoonstelling in de kerk van Attenrode werd officieel geopend in aanwezigheid van haar familie. “Zij was één van de pioniers van de Belgische fotojournalistiek, was bevriend met de koninklijke familie en was fotografe van heel wat beroemdheden” zegt burgemeester Peter Reekmans.
 2. Automobiliste ziet voetgangster (86) te laat door laagstaande zon
  Diest/Bekkevoort

  Automobi­lis­te ziet voetgang­ster (86) te laat door laagstaan­de zon

  Een 49-jarige vrouw uit Diest heeft vrijdag rond 17 uur een 86-jarige vrouw aangereden op het Weerstandsplein in Diest. Toen ze op de rotonde afsloeg naar de Valleilaan had ze door de laagstaande zon niet bemerkt dat het 86-jarige slachtoffer uit Bekkevoort op dat ogenblik de straat overstak. Zij raakte de vrouw met haar spiegel. De vrouw werd gewond overgebracht naar het nabijgelegen ziekenhuis. De bestuurster bleek licht onder invloed van alcohol.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.