Van het gebouw maken de KLJ, de fanfare en twee bands gebruik.
Volledig scherm
Van het gebouw maken de KLJ, de fanfare en twee bands gebruik. © Tom Van de Weyer

Oude Jongensschool Molenbeek-Wersbeek wordt opgeknapt met Europese subsidie

 1. Politie stelt 16 Covid-inbreuken vast tijdens weekend
  Diest

  Politie stelt 16 Co­vid-inbreuken vast tijdens weekend

  Het afgelopen weekend stelde de politiezone Demerdal-DSZ 16 processen-verbaal op wegens het overtreden van de Covid-regels. Een groepje van 7 jongeren zat vrijdag rond 16 uur samen muziek te beluisteren op straat zonder afstand te houden en zonder mondmasker . Zaterdag rond 1.40 uur kwam een man zijn wagen afzetten aan een garage met het oog op herstelling . Wat later die nacht, rond 2.15 uur, onderschepte de politie een dame die terug keerde van een bezoekje bij een vriendin. Om 2.30 uur reed een dame met haar wagen op weg naar Herselt. Zij zei opgeroepen te zijn voor een alarm aan een winkel. De ploeg escorteerde haar waarna de dame bij aankomst aan de winkel moest toegeven dat ze gelogen had.
 2. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen, met pneumologe Anneleen Peeters: “Mijn kindjes weten niet dat ik elke dag tussen Covid-patiënten sta. Dat hoeven ze niet te weten”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen, met pneumologe Anneleen Peeters: “Mijn kindjes weten niet dat ik elke dag tussen Co­vid-patiënten sta. Dat hoeven ze niet te weten”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Politie controleert vrachtwagens en op snelheid; met 108 kilometer per uur door zone 50
  Diest

  Politie contro­leert vrachtwa­gens en op snelheid; met 108 kilometer per uur door zone 50

  De politiezone Demerdal-DSZ organiseerde afgelopen vrijdag een controle die gericht was op vrachtvervoer. In de voormiddag werden er in Diest vijf vrachtwagens aan de kant gezet ter hoogte van het industrieterrein. De keuring van de tachygraaf van een Bulgaarse vrachtwagen bleek al meer dan één jaar verlopen wat de bestuurder een boete van 1320 euro opleverde. Een bestuurder die een zware aanhangwagen trok zonder het nodige rijbewijs zag deze geïmmobiliseerd worden.
 2. Verschillende aanhoudingen in onderzoek naar mensenhandel, prostitutie en witwaspraktijken
  Aarschot

  Verschil­len­de aanhoudin­gen in onderzoek naar mensenhan­del, prostitu­tie en witwasprak­tij­ken

  In het kader van een gerechtelijk onderzoek naar feiten van exploitatie van prostitutie, mensenhandel en witwassen, gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Leuven, is een tussenkomst geweest op 21 oktober 2020. Met bijstand van de lokale politiezone Demerdal, de dienst Vreemdelingenzaken en een cashhond van de Federale Politie heeft de Federale Gerechtelijke Politie huiszoekingen uitgevoerd op vijf adressen in Aarschot en Diest.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto