Gisteren werd het hele korps getest op corona.
Volledig scherm
Gisteren werd het hele korps getest op corona. © Bollen

Goed nieuws voor politiekorps : “Geen extra besmettingen én helft al gevaccineerd”

BekkevoortSinds zondag zijn negen van de 41 politiemensen van de politiezone Hageland in quarantaine omdat de gemeente Bekkevoort besliste om drie basisscholen te sluiten en alle kinderen én ouders in thuisquarantaine te plaatsen. Intussen werden alle personeelsleden van het korps getest. “Buiten één medewerker van wie we reeds wisten dat die positief is, testte iedereen negatief”, haalt korpschef Luc Liboton opgelucht adem.

 1. Prins on tour is het alternatief voor de traditionele opendeurdagen bij school De Prins in Diest
  PREMIUM
  Diest

  Prins on tour is het alterna­tief voor de traditione­le opendeurda­gen bij school De Prins in Diest

  De directeur en leerkrachten van de secundaire school De Prins in Diest brengen de volgende weken een bezoek aan de lagere scholen in de buurt om de schoolkeuze voor de leerlingen te vergemakkelijken. Op die manier zorgen ze voor een coronaproof alternatief onder de noemer ‘De Prins on tour’. Donderdag 25 februari draaiden ze al eens proef in de lagere school De Kleine Prins en wij waren er bij.
 2. Eerste lentezon lokt massa volk naar de ‘Lekdreef’: “Het is even aanschuiven voor een ijsje, maar dat doen we met plezier”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Eerste lentezon lokt massa volk naar de ‘Lekdreef’: “Het is even aanschui­ven voor een ijsje, maar dat doen we met plezier”

  De eerste lentezon was zaterdag een feit, en daarvan wilden heel wat mensen profiteren. Met een wandeling of fietstocht, maar ook genieten van een heerlijk ijsje stond bij velen op het dagprogramma. En dat heeft de Lekdreef in Averbode geweten. De parkings in de buurt stonden afgeladen vol, en voor je aan je ijsje kon beginnen, moest je soms erg lang aanschuiven.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"