Karel Cortebeek (tweede van rechts) met enkele andere buurtbewoners in het bos bij de ruïne waar het immobiliënkantoor op aast.
Volledig scherm
Karel Cortebeek (tweede van rechts) met enkele andere buurtbewoners in het bos bij de ruïne waar het immobiliënkantoor op aast. © Foto Bollen

"Geen nieuwe villa midden in ons bos"

TIELT/BEKKEVOORTDe buren van de Beurtstraat in Tielt-Winge en de Witteweg in Bekkevoort zijn woedend omdat een immobiliënkantoor al voor de vijfde keer een bouwvergunning aanvraagt voor een nieuwe villa midden in het bos in hun buurt. "Als de nieuwbouw er komt, gaat een kostbaar stuk natuur verloren."

 1. Philip zoekt een hersteller voor zijn veertig jaar oude ‘laptop’: “Mijn kinderen weten niet wat ze zien”
  PREMIUM
  Aarschot

  Philip zoekt een hersteller voor zijn veertig jaar oude ‘laptop’: “Mijn kinderen weten niet wat ze zien”

  Philip Zvar (50) uit Aarschot is op zoek naar iemand die zijn veertig jaar oude laptop kan herstellen, een zogenaamde PDC Clipper waarvan er maar een tachtigtal werden geproduceerd begin jaren tachtig. “Mijn papa vroeg mij of ik een computer wilde, maar toen ik hem vroeg wat zoiets dan kon doen, moest hij mij het antwoord schuldig blijven”, vertelt Philip. “Volgens hem was het wel de toekomst.”
 2. Inbrekers aan de haal met gouden trouwring van overleden echtgenote van Louis (92): “Kans om die terug te vinden is klein, maar je weet nooit”
  PREMIUM
  Diest

  Inbrekers aan de haal met gouden trouwring van overleden echtgenote van Louis (92): “Kans om die terug te vinden is klein, maar je weet nooit”

  Louis Mons leeft op zijn 92ste nog helemaal zelfstandig in zijn woning aan de Diestsebaan in Schaffen, nadat hij vier jaar geleden zijn echtgenote Alice (84) had verloren. Toen Louis dinsdag na het boodschappen doen weer thuis kwam, merkte hij op dat er ingebroken was. De dieven gingen ervandoor met de gouden trouwring van zijn echtgenote. “Mogelijk zijn er nog andere spullen weg, maar dat is niet zo belangrijk. Die trouwring was een herinnering aan Alice.”
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is