De Buitenspeeldag in Bekkevoort werd al een paar keer uitgesteld.
Volledig scherm
De Buitenspeeldag in Bekkevoort werd al een paar keer uitgesteld. © rv

Buitenspeeldag gaat dan toch nog door

BekkevoortDerde keer, goede keer, denken ze in Bekkevoort. Op woensdag 29 september gaat de Buitenspeeldag 2021 eindelijk door. De laatste keer werd het evenement uitgesteld vanwege de weersomstandigheden. Hopelijk zijn de weergoden de kinderen nu wel gunstig gezind.

 1. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
 1. Openbare straatverlichting dooft een uur vroeger: “Hiermee wordt een bijkomende besparing gerealiseerd van ongeveer 40.500 euro per jaar”
  Scherpenheuvel-Zichem

  Openbare straatver­lich­ting dooft een uur vroeger: “Hiermee wordt een bijkomende besparing gereali­seerd van ongeveer 40.500 euro per jaar”

  De energiecrisis met stijgende energieprijzen en een op hol geslagen inflatie stellen het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem voor een grote uitdagingen. Daarom besliste het bestuur om de openbare verlichting een uurtje vroeger te doven. “Er moet zoveel mogelijk bespaard worden op energie in de eigen lokalen en gebouwen, maar ook op de openbare verlichting.”